Koprivnica: U pripremi projekt Aglomeracije vrijedan 441,9 milijuna kuna

Jučer je održan radni sastanak predstavnika Grada Koprivnice, Koprivničkih voda, Komunalca i Hrvatskih voda na temu projekta Aglomeracije. Ispred Hrvatskih voda sastanku je prisutan bio Davor Vukmirić, zamjenik direktora Hrvatskih voda.

„Projekt Aglomeracija Koprivnica kao takav neupitan je. Postoji nekoliko tehničkih detalja koji se trebaju odraditi s razine konzultanta. Pred nama je još jedan sastanak na kojem će raspraviti o još nekoliko pitanja, s tim da želim naglasiti da to nisu pitanja koja bi projekt dovela u pitanje“, nakon sastanka rekao je Davor Vukmirić, zamjenik direktora Hrvatskih voda te napomenuo kako je vrlo zadovoljan suradnjom na realizaciji projekta.

Održanim sastankom zadovoljni su i Koprivničkim vodama.

„Koprivničke vode su u potpunosti pripremile dokumentaciju vezano za dobivanje suglasnosti od nadležnog Ministarstva da se uđe u sufinanciranje od strane Europske unije. Dokumentacija je predana i čeka se odobrenje Jaspersa“, objasnio je Zdravko Petras, direktor Koprivničkih voda.

Gradonačelnik Mišel Jakšić na sastanku je posebno istaknuo važnost suradnje i komunikacije Grada, Ministarstva, Hrvatskih voda, ali i saborskih zastupnika s područja Koprivničko-križevačke županije. Posebno je istaknuo doprinos zastupnika Branka Hrga iz Križevaca koji se otvoreno zalagao za realizaciju projekta.

„Riječ je o najvećem infrastrukturnom projektu koji je u pripremi i pred provedbom u Koprivničko-križevačkoj županiji. Smatram da je od velikog značaja ne samo za grad nego i za naše okolne općine“, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Projekt „Aglomeracija Koprivnica“ prema završnoj verziji Studije izvedivosti procijenjen je na iznos investicije od oko 441,9 milijuna kuna od čega će se 68 posto sufinancirati od strane EU i 32 posto od strane nacionalne komponente.

Uvođenjem sustava vode i odvodnje u ostale općine stvaraju se uvjeti za mlade obitelji za ostanak u selu. Cilj je prije svega osigurati viši standard kvalitete života, te povećati standard očuvanja okoliša.

Projektom je planirano proširenje postojećeg sustava odvodnje na nova naselja i dogradnja u naseljima gdje je već izgrađen sustav odvodnje u Aglomeraciji Koprivnica u koju spadaju grad Koprivnica i osam okolnih općina iz uslužnog područja Koprivničkih voda (Peteranec, Hlebine, Drnje, Đelekovec, Legrad, Rasinja, Sokolovac i Koprivnički Bregi).

Sastanku su prisutne bile Nataša Tetec, predsjednica Uprave Komunalca i Sandra Sinjeri, članica Uprave Koprivničkih voda te Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo. (Grad Koprivnica)