Koprivnica: Uskoro kreće izgradnja Inkubatora kreativnih industrija

Inkubator kreativnih industrija prostirat će se na 1440 metara kvadratnih te će osigurati 30 novih uredskih prostora kao i zajedničke prostore koji će biti namijenjeni za coworking prostor, održavanje različitih evenata, edukacija i slično. U prostoru inkubatora moći će se smjestiti 40 poduzeća u raznim fazama razvoja. Ukupna vrijednost projekta je 13.409.103,25 kuna, za koji je odobreno stopostotno financiranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Grad Koprivnica kao prijavitelj te Koprivnički poduzetnik d.o.o. kao projektni partner uskoro kreću s izgradnjom Inkubatora kreativnih industrija – projekt je to koji će neupitno obilježiti budućnost ovog grada, a radi se o stvaranju poticajnog poslovnog okruženja koje će svakako doprinijeti jačanju lokalnog gospodarstva.

Ovaj projekt tako podrazumijeva izgradnju objekta na prostoru Kampusa, njegovo opremanje, ali i nabavu programa i kurikuluma koji će biti temelj za daljnji razvoj malog poduzetništva u gradu Koprivnici.

Gradonačelnik grada Koprivnice Mišel Jakšić, rekao je da je budući inkubator namijenjen industriji čije se aktivnosti baziraju na individualnoj kreativnosti, vještini i talentu te koje imaju potencijal za kreiranje radnih mjesta kroz korištenje intelektualnog vlasništva. Također, istaknuo je kako će takav inkubator osigurati preduvjete za olakšan rast, razvoj i otvaranje novih radnih mjesta, ali i postati centralno mjesto za poduzetnike koji djeluju u području kreativnih industrija te time omogućiti poticanje transfera znanja, internacionalizaciju, razvoj inovacija te umrežavanje domaćih i međunarodnih poduzetnika, poduzetničkih potpornih institucija, istraživačkih centara, obrazovnih institucija i ostalih ključnih dionika.

Kao što smo pisali i ranije, korisnicima Inkubatora bit će osiguran brži rast i razvoj pružanjem kvalitetnih usluga, stvaranjem mreže stručnih mentora, IT edukacijama s primjenom u kreativnim industrijama, akceleratorskim programom te uslugom najma 3D printera. Navedeno će osigurati konkurentsku prednost postojećim poduzetnicima i poduzetnicima početnicima iz sfere kreativnih industrija jer će im osigurati bolju tržišnu poziciju te olakšati poslovanje i osigurati fokus na rast i razvoj.

(koprivnica.hr, iki-kc.info)