Koprivnica: Za uskrsnice umirovljenicima osigurano 120 tisuća kuna

Grad Koprivnica je ove godine za sve umirovljenike s područja grada čija mirovina za siječanj 2018. godine s dodacima ne prelazi 1.800,00 kuna osigurao uskrsnice. Podjela istih započela je danas 26. ožujka 2018. godine, a prve uskrsnice umirovljenicima podijelili su gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

Riječ je o uskrsnici u iznosu od 100,00 kuna, a u gradskom proračunu za potrebe iste osigurano je 120.000,00 kuna.

"U kreiranju proračuna za 2018. godinu uz božićnicu planirana je i uskrsnica i ovo je prvi puta u povijesti grada Koprivnice da se uskrsnice dijele umirovljenicima. Nije to velika svota novaca, ali vjerujem da tako barem malo pomažemo ljudima koji su nažalost od društva i države zaboravljeni", rekao je gradonačelnik Jakšić.

Umirovljenici svoje uskrsnice mogu podići na temelju predočene osobne iskaznice i dokaza o visini mirovine za siječanj 2018. godine. Podjela je prema rasporedu započela danas u zgradi Gradske uprave, a trajat će sve do petka 30. ožujka 2018. godine. Umirovljenici koji iz opravdanih razloga neće moći podići uskrsnicu prema navedenom rasporedu, moći će istu podići na blagajni Grada Koprivnice u periodu od 3. do 6. travnja 2018. godine.

 (koprivnica.hr)