Koprivnički “Dan za znanost” okupio mlade znanstvenike

U Gimnaziji Fran Galović Koprivnica danas, 9. lipnja održan je “Dan za znanost”. Riječ je o projektu koji je pokrenut na inicijativu profesorice Marine Furkes i učenika Gimnazije, a koji ima za cilj promicanje i popularizaciju znanosti. Želja je okupiti što veći broj sudionika svih uzrasta koji će, prema vlastitu odabiru, interaktivno sudjelovati u nizu aktivnosti s područja matematike, fizike, kemije, biologije, geografije, elektrotehnike, robotike i psihologije.

Druženje se odvijalo u Sportskoj dvorani Gimnazije, a znanstvenici i njihovi asistenti posjetiteljima su na privlačan i zabavan način približili brojne znanstvene sadržaje. Realizaciju projekta, uz Gimnaziju, omogućili su znanstvenici i znanstvene ustanove s kojima Gimnazija već godinama surađuje ili suradnju tek započinje.

Dan za znanost održava se petu godinu za redom, a zahvaljujući velikom odazivu znanstvenika volontera projekt je privukao brojne posjetitelje, direktne korisnike i konzumente znanosti.

„Hvala svima koji ste danas odvojili vrijeme i svojim dolaskom podržali ovaj projekt. Upravo kroz njega naša Gimnazija pokazuje kako ne treba čekati da kurikularna reforma započne, već ju treba početi realizirati sam“, rekao je Vjekoslav Robotić, ravnatelj Gimnazije Fran Galović te ujedno zahvalio svima onima koji su doprinijeli ovom projektu.

Dan za znanost posjetili su Mišel Jakšić, gradonačelnik Grada Koprivnice i Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice.

„Upravo naša Gimnazija primjer je otvorenosti, novih iskoraka i stalnih praćenja novih znanja, novih programa, novih projekata i na tome svima koji su dio naše Gimnazije od srca čestitam. Ono na čemu vam također moram čestitati je što ste izabrali put znanosti jer znanost sama po sebi, bez obzira u kojem smjeru bila definirana, je dio ljudskih života koji je mijenjao svijet“,okupljenima je poručio gradonačelnik Jakšić.

Čast da otvore ovogodišnji Dan za znanost pripala je učenicima Marti Kunštić i Luki Listu.

Ispred Koprivničko-križevačke županije prisutni su bili Darko Koren, župan i Ratimir Ljubić, zamjenik župana.

(Grad Koprivnica)