Koprivnički inkubator korak bliže ka dobivanju 'zelenog svjetla' iz EU

Koprivnički inkubator kreativnih industrija uspješno je prošao administrativnu provjeru (prvu fazu) te je upućen u drugu fazu provjere prihvatljivosti troškova i ocjena kvalitete projekta raspisanog natječaja Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta pod nazivom „Razvoj poslovne infrastrukture“, javljaju iz Grada. Koprivnički poduzetnik i Grad Koprivnica krajem prošle godine izradili su svu potrebnu dokumentaciju, analize i studije te zajedno prijavili izgradnju i opremanje nove zgrade Inkubatora kreativnih industrija u koprivničkom kampusu, ukupne vrijednosti 13,4 milijuna kuna.

Natječaj „Razvoj poslovne infrastrukture“ ima za cilj razvoj i poboljšanje kvalitete poduzetničko poslovne infrastrukture i povećanje broja proizvoda/usluga koje ona omogućava te pružanje novih ili kvalitetnijih usluga poduzetnicima.

U novom inkubatoru predviđeno je ukupno 15 fiksnih ureda, 15 fleksibilnih ureda te još 20 mjesta za razvoj ideja u kreativnom okruženju co-working prostora. Maksimalan kapacitet nove infrastrukture je 40 poduzeća i još 10 start-upova koji djeluju u co-working prostoru. Osim prostora u novom inkubatoru planirana je nabava novih tehnologija poput zajedničkog CRM sustava, IBM Design Thinking software-a, 3D printera, licenciranih software programa, opreme za simuliranje virtualne stvarnosti, kao i programskih paketa i kurikuluma koje će korisnici prostora, ali i svi ostali zainteresirani za poduzetništvo moći koristiti.

Cilj je poticati razvoj kreativnih industrija i IT sektora na koprivničkom području te privući i potaknuti što više mladih i kreativnih ljudi da se odvaže na samozapošljavanje i poduzetništvo. Kreativne i IT industrije te inovativni pristupi poslovanju su budućnost poduzetništva stoga je potrebno pripremiti kvalitetnu i poticajnu klimu za razvoj takvih poduzeća i na našem području, navode iz Grada. (Grad Koprivnica)