Kovač: Čakovec će do 2019. dobiti vanjske bazene

U četvrtak je u prostorima Gradskih bazena „Marija Ružić“ u Čakovcu, povodom završetka godišnjeg remonta, održana konferencija za novinare. Na njoj se govorilo i o planovima za gradnju vanjskih bazena.

Novinarima su se obratili gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i direktor GP „Ekom“ Miodrag Novosel. Novosel je istaknuo da je riječ o godišnjem remontu, koji je uvijek planiran za početak rujna, a u sklopu kojeg se obavljeni zahvati na samoj građevini i svim sustavima. Ukupna sredstva za remont planirana su u iznosu 300 tisuća kuna. Tijekom listopada biti sanirano krovište, za što je predviđeno otprilike 140 tisuća kuna. Bazeni s radnom počinju u petak 15. rujna.

Gradonačelnik Stjepan Kovač rekao je se da temeljem potreba i iskazanog interes građana, pojačano radi na tome da Čakovec konačno dobije otvorene bazene. „Projekt koji je napravljen odmah po otvaranju ovog kompleksa, zastario je i preskup te ne odgovara današnjim potrebama. Obišao sam nekoliko hrvatskih gradova u kojima su u posljednje vrijeme otvoreni vanjski bazeni, razgovarao s predstavnicima tvrtki koje se bave gradnjom bazena, kako bi pronašli najbolje rješenje za naš grad.“,  rekao je Kovač te dodao da će uskoro, u dogovoru sa stručnim službama i upravom „Ekoma“, pronaći najbolje rješenje, koje će zadovoljiti potrebe građana. „Treba zatvoriti i financijsku konstrukciju, i to na način da ona u najmanjoj mogućoj mjeri optereti Gradski proračun i proračun „Ekoma“. Čim bude poznat model i financijska konstrukcija, projekt otvorenih bazena u Čakovcu ide ja javnu raspravu. Gradonačelnik je i rekao je su vanjski bazeni njegovo predizborno obećanje, koje namjerava ispuniti.

Ukoliko sve bude po planu, Čakovec će do kupališne sezone 2019. imati vanjske bazene, naglasio je Kovač. (Grad Čakovec)