Novi izazovi samoborskog gradonačelnika

Krešo Beljak novi je predsjednik HSS-a

Gradonačelnik Samobora Krešo Beljo: 'Proračun se izvrsno puni, ne planiramo prirezom opterećivati građane'

U drugom krugu glasovanja na Glavnoj skupštini HSS-a, delegati su za novog predsjednika izabrali samoborskog gradonačelnika Krešu Beljaka. Dosadašnji predsjednik Hrg "ispao" je već u prvom krugu. Krešo Beljak dobio je 398, a Nenad Matić 335 glasova izaslanika.
Beljak je i u prvom je krugu izbora za predsjednika stranke dobio najviše glasova izaslanika (339), kojima je, predstavljajući svoj program, kazao da se kandidirao zato što želi da se stranka bavi politikom, a ne samo foteljama
Poštovat ćemo potpise koje je stavio gospodin Hrg, nema raskidanja sporazuma s Domoljubnom koalicijom. Ali ćemo sjesti s našim partnerima i vidjeti vrijedi li taj sporazum za lokalne, regionalne razine. Budite sigurni da ja neću prodavati HSS za svoju korist i interes. Nećemo rušiti HDZ-ovu vladu, ali sigurno nećemo više ni ucjenjivati i tražiti neka mjesta koja nam ne pripadaju. Danas je HSS prvi put od '90. dobio predsjednika koji nema veze s onim što je bilo u prošlosti. Kod mene nema dlake na jeziku, kažem što mislim i vjerujem da je to budućnost hrvatske politike. Dosta je laži i obmana u hrvatskoj politici. Ne od sutra, već od danas, svi ćemo zajedno graditi novi, Radićev HSS. Bit ćete ponosni što ste članovi naše najstarije stranke - poručio je Beljak i prvi sastanak vodstva stranke zakazao za ponedjeljak. (Grad Samobor)