Križevci: 2,4 milijuna kuna za osiguravanje asistenata osobama s poteškoćama

Jučer je, u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“, održana početna konferencija projekta „Usluge osobne asistencije III“. Uvodno se okupljenima obratio i sve pozdravio, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Križevci, Petar Gatarić, dok je sam projekt predstavio Marinko Petković.

Nakon predstavljanja projekta, rad ove Udruge i uspješnost u povlačenju novaca iz eu fondova kao i realizaciju svih zamišljenih projekata, pohvalio je pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel. Čestitkama za uspješan rad i angažman u podizanju kvalitete života svojih članova, obratili su se i saborski zastupnik Branko Hrg te ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci Sanja Jakopović.

Ovaj projekt obuhvaća osiguravanje usluga osobnih asistenata i na taj način pruža preduvjete za neovisan život osobama s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta te osobama s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima. Ključni problem čijem rješavanju će ovaj projekt pridonijeti, odrazit će se u povećanju socijalne uključenosti te unapređenju kvalitete života osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta, osobama s intelektualnim teškoćama i mentalnim oštećenjima kroz daljnje omogućavanje usluge osobne asistencije za 16 korisnika koje ujedno predstavljaju ciljnu skupinu ovog projekta.

Za provedbu aktivnosti povezanih s ciljnom skupinom planirano je zapošljavanje 15 osobnih asistenata koji će biti direktno uključeni u rad s osobama s invaliditetom u vidu pružanja usluge osobne asistencije u Koprivničko-križevačkoj, Virovitičko-podravskoj, Zagrebačkoj županiji, te Gradu Zagrebu. Vrijednost projekta je 2.453.550,73 kn, a voditelj je Bruno Butigan. (Grad Križevci)