Križevci: Građani pozvani da se uključe u kreiranje Proračuna za 2018.

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn pozvao je sve građane da se uključe u kreiranje Proračuna za 2018. godinu, odnosno da upute svoje prijedloge, mišljenja i primjedbe na nacrt Proračuna koji je objavljen na stranicama Grada.

Svoja mišljenja građani mogu dostaviti do petka, 10. studenoga, na e-mail adresu proracun@krizevci.hr, a iz Grada ih pozivaju da pritom vode računa o financijskim okvirima proračuna koji se ne mogu prekoračiti s obzirom na Zakon o proračunu.

'Svaki građanin može predlagati nove projekte, te istovremeno predložiti koji bi od trenutno navedenih projekata u nacrtu izbacio kako bi proračun bio unutar financijskih okvira', ističe se u pozivu, a gradonačelnik Rajn i na svom je FB profilu poručio kako mu je bitno da se građani uključe jer su mu važna njihova mišljenja.

Predloženim Proračunom planiraju se ukupni prihodi od 64,28 miljiuna kuna, rashodi od 61,58 kuna, te suficit od 2,7 milijuna.

Ovakav Proračun skoro je deset milijuna kuna veći od ovogodišnjeg i to prije svega, objašnjava gradonačelnik Mario Rajn, zbog realizacije EU projekta Cyclo-Net. Riječ je o drugom najvećem EU projektu Grada Križevaca ikada (nakon projekta Razvojnog centra i tehnološkog parka) i najveći projekt iz programa Mađarska-Hrvatska, kojim će se urediti 4,35 km pješačko-biciklističkih staza kroz sedam ulica u gradu, izgraditi biciklistički most u Gundulićevoj, modernizirati ostatak Ratarne te izgraditi nekoliko odmorišta. Ukupna vrijednost projekta je 12,1 milijuna kuna, a u 2018. godini planirano je njegovo provođenje u iznosu od 6.487.520,00 kuna, navodi Rajn.

Osim toga, u povećanje proračuna ulazi i projekt izgradnje precrpne stanice u selu Apatovec ukupne vrijednosti 1.700.000,00 kuna koji je jedan od prioriteta s obzirom da mještani nemaju vodu. Također, tu je i projekt proširenja odlagališta komunalnog otpada Ivančino brdo ukupne vrijednosti 2.000.000,00 kuna. (gradonačelnik.hr)