Križevci: Gradonačelnik Austrijancima prezentirao Poslovnu zonu

S ciljem prezentiranja Poslovne zone Gornji Čret, gradonačelnik Mario Rajn i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško održali su danas sastanak s direktoricom Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu Veleposlanstva Republike Austrije Sonjom Holocher-Ertl.

Na sastanku se razgovaralo o povoljnoj prometnoj lokaciji Križevaca, postojećoj infrastrukturi te prednostima investiranja u Križevce kao i o potencijalnim austrijskim investitorima u Poslovnoj zoni Gornji Čret.
Cilj nam je uspostaviti kontakte s potencijalnim investitorima, naglasio je gradonačelnik dodavši kako osim olakšica i mjera, Grad kao jedinica lokalne samouprave pruža potpunu podršku poduzetnicima prilikom pokretanja poslovanja u Gornjem Čretu.
Ovu inicijativu je pohvalila direktorica Holocher-Ertl i predložila da se Križevci predstave na nekim od poslovnih manifestacija koje se održavaju u Austriji. 
U nastavku sastanka razgovaralo se i o prednostima dualnog obrazovanja te o uvjetima koji su posebno zanimljivi austrijskim poduzetnicima prilikom pokretanja poslovanja. (Grad Križevci)