Križevci: Gradonačelnik se sastao sa obrtnicima

U srijedu 20. rujna gradonačelnik Mario Rajn održao je sastanak s križevačkim obrtnicima kako bi se pobliže upoznao s obrtnicima, njihovim radom, sudjelovao u razmjeni ideja i saznao kakvu im podršku može u svojem okviru djelovanju, pružiti Grad Križevci.

Sastanak je održan na inicijativu gradonačelnika, no Udruženje obrtnika, kao polazna točka i baza križevačkih obrtnika koja posjeduje ažurirane kontakte,  zamoljeno je da preko svojih kanala obavijesti svoje članove, obrtnike koji su zainteresirani za sastanak bez obzira na djelatnosti kojima se bave.
Gradonačelnik je s okupljenima razgovarao o nekoliko tema kao što su Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije, gradski poticaji za obrtnike, nedostatak odgovarajuće kvalificirane radne snage i sl. Pokazalo se kako obrtnici imaju i problema unutar svojih tijela kao što je Komora i Udruženje jer neki smatraju da ne dobivaju dovoljnu podršku, niti informacije koje su im potrebne.
Obrtnici su ovom prilikom naglasili kako im osim poticaja iz gradskog proračuna koji su osigurani za obrtništvo i gospodarstvo, treba i edukacija te stručna pomoć vezana uz pisanje projekata za EU fondove koje trenutni koristi tek njih manji broj. 
Gradonačelnik ih je u tom smislu, usmjerio prema Križevačkom poduzetničkom centru kojem je, između ostaloga, funkcija da bude institucionalna podrška obrtnicima i poduzetnicima.
Ovaj je prvi sastanak pokazao kako ima dosta tema, ali i prostora za poboljšanje komunikacije i suradnje kako između obrtnika samih, tako i između njih i tijela državne, regionalne i lokalne samouprave, javljaju iz Grada. (Grad Križevci)