Križevci: Obnovljena sportska dvorana OŠ Ljudevita Modeca

Ovog ljeta proveden je projekt uređenja sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci. Projekt uređenja obuhvatio je adaptaciju cjelokupnog parketa koja je iznosila oko 408.000,00 kuna, krečenje gledališta i postavljanje nove opreme.

Opremu je Zajednica športskih udruga Križevci u partnerstvu s Rukometnim klubom KTC aplicirala na program Hrvatskog olimpijskog odbora „Aktivna zajednica“ te ostvarila sredstva za nabavu 350 stolica s naslonom, aluminijskih golova s dva kompleta mreža i priborom za montažu, 4 klupa sa po 6 sjedalica za rezervne igrače te stroja za održavanje, pranje i sušenje parketa. Ukupna vrijednost nabavljenog je 120.000,00 kuna od čega je pola financirao Grad Križevci, a pola HOO.

Svoje zadovoljstvo novim izgledom sportske dvorane istaknuo je gradonačelnik Grada Križevaca Mario Rajn:

Parket je bio u jako lošem stanju i predstavljao je opasnost za djecu i sportaše koji koriste dvoranu. Većina stolica bila je potrgana i zaista je dvorana nakon 20 godina vapila za jednom sveobuhvatnom adaptacijom. Veseli me što je sve gotovo prije početka školske godine i što će sada naša djeca i sportaši imati znatno bolje i sigurnije uvjete za sportske aktivnosti. Hvala Osnovnoj školi Ljudevita Modeca, Zajednici športskih udruga Križevci i RK KTC na zajedničkoj suradnji na projektu uređenja ove dvorane.“

Do kraja godine popravit će se i pomične tribine, urediti svlačionice i zamijeniti sva vrata, najavio je ravnatelj Osnovne škole Ljudevita Modeca Dražen Bokan. (Grad Križevci)