Križevci: Projekt „Križevački sunčani krovovi“ predstavljen u Sarajevu

Na poziv Regionalnog centra za obrazovanje i informiranje iz održivog razvoja za jugoistočnu Europu, gradonačelnik Mario Rajn i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško sudjelovali su na Prvoj crowdfunding konferenciji o održivoj energiji u Bosni i Hercegovini, koja je održana jučer u Sarajevu.

Fokus konferencije bio je na modelima financiranja projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije korištenjem modela grupnog financiranja te promovirati grupno financiranje za inicijative građanske energije.

Gradonačelnik Mario Rajn je u ime Grada Križevaca sudjelovo u panelu pod nazivom Energija u rukama građana” te je prisutnima predstavio projekt „Križevački sunčani krovovi“ podijelivši svoja iskustva sa prvim modelom grupnog financiranja obnovljivih izvora u Hrvatskoj.

Uz gradonačelnika koji je pozvan da prezentira Križevce kao primjer dobre prakse, o temi su govorili i domaćin Vedad Suljić iz REIC-a (Regionalnog centra za obrazovanje i informiranje iz održivog razvoja za jugoistočnu Europu), Hamid Mehinović iz njemačkog GIZ-a (The Deutsche Gesellschaftfür Internationale Zusammenarbeit) te Zoran Kordić iz hrvatskog ZEZ-a (Zelena energetska zadruga). (Grad Križevci)