Križevci: Usvojen proračun visok skoro 90 milijuna kuna

U Velikoj vijećnici Grada Križevaca jučer je održana 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Križevaca na kojoj se raspravljalo o 22 točke dnevnog reda. Jedna od najvažnijih točaka dnevnog reda bilo je donošenje Proračuna Grada Križevaca za 2019. godinu i projekcija za 2020. i 2021. godinu, a koji je uvodno obrazložio zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško s obzirom da je gradonačelnik Mario Rajn bio odsutan zbog zdravstvenih problema.

Proračun Grada za 2019. godinu iznosi 89.982.915,00 kuna, a neke od njegovih važnijih stavaka su povećanje sredstava za mjesne odbore i sportske klubove, pokretanje stipendija za deficitarna zanimanja, sufinanciranje rušenja starih kuća u centru grada, zapošljavanje još jednog logopeda, projektiranje nove sportske dvorane kod Osnovne škole Ljudevita Modeca i dodatnih učionica čime bi se stekli preduvjeti za jednosmjensku nastavu, povećavaju se sredstva za financiranje programa i projekata udruga, a smanjuju se sredstva na pokroviteljstvima gradonačelnika radi postizanja transparentnijeg financiranja udruga.

Modernizirat će se i ceste za što je osigurano 1,2 milijuna kuna, kreću prvu radovi u sklopu Aglomeracije i to u Ulicama Marijana Detonija i Dragutina Renarića, nastavlja se obnova Velike dvorane Hrvatskoga doma, a neefikasna živina javna rasvjeta zamijenit će se novom led rasvjetom. Zamjena javne rasvjete financirat će se kroz kredit koji će se isplatiti od ušteda objasnio je zamjenik Šaško dodavši: „Ukupno planirana sredstva su oko 4 milijuna kuna kroz kredit. Zašto kroz kredit? Znači trenutno ne postoji fond na koji bi se mogli javiti, a ukoliko Fond za zaštitu okoliša raspiše natječaj rado ćemo se javiti da sufinanciraju. HBOR je baš zato otvorio kredit za modernizaciju javne rasvjete.“ (Grad Križevci)