Križevci: Završena 3,2 milijuna kuna vrijedna rekonstrukcija Frankopanske ulice

U društvu stanara Frankopanske ulice je jučer obilježen  završetak radova na Frankopanskoj ulici. Riječ je o ulici u samom centru grada koja je vapila za rekonstrukcijom, a zbog činjenice da se radi o ulici u staroj gradskoj jezgri gdje se nalaze stare kuće s osjetljivim temeljima, radovi su provedeni u dvije faze kako bi se omogućilo da se ugrađeni materijali prirodno slegnu.

U prvoj fazi radova, čija je vrijednost iznosila 1.294.982,55 kuna, izvedena je cjelokupna rekonstrukcija infrastrukture odnosno rekonstrukcija odvodnje i vodovoda s kućnim priključcima, plin i elektroenergetski razvodi te je postavljena DTK mreža. U drugoj fazi radova postavljena je nova rasvjeta, rekonstruirana i asfaltirana cesta kao i nogostup, a vrijednost ove faze radova iznosila je 1.853.387,50 kuna.

-Zajedno smo krenuli u taj projekt sastankom na temu rekonstrukcije vaše ulice. Od srca vam zahvaljujem na strpljenju. Ovo je bio jedan od izazovnijih projekata i ljudi iz struke su tu odradili sve što je trebalo i sretni smo da je sve prošlo bez oštećenja na obiteljskim kućama - poručio je gradonačelnik Rajn.

Zadovoljstvo nisu skrivali ni stanari Frankopanske ulice, a u čije ime se obratio Darko Majdak posebno zahvalivši gradonačelniku i svim službama koji su imali razumijevanja za potrebe stanara.

-Tu sam rođen i nadam se da ću u Frankopanskoj i umrijeti. Ovo je plod rada marljivih radnika i marljivih ljudi, koji su uvažavali sve primjedbe, koliko ja znam, i koji su svima izlazili u susret. Bez obzira što je to malo duže trajalo mi smo sretni i veseli da je ovo danas završeno - rekao je. (Grad Križevci)