Krk: Gradska vijećnica postala i kino dvorana

Netom rekonstruirana, temeljito preuređena i tehnički osuvremenjena Velika vijećnica Grada Krka, s novom funcijom kino dvorane, svečano je otvorena 06. travnja 2018. godine, s time da je nakon kratke ceremonije otvorenja, okupljenim uzvanicima prikazana hvaljena domaća komedija Comic Sans, redatelja Nevija Marasovića.

Na uređenju Kina Krk ili multifunkcionalne dvorane za sve gradske potrebe (kongrese, skupštine, seminare, sastanke, komorne kazališne predstave i manje koncerte), istaknuo je predstavljajući ovaj značajan projekt gradonačelnik Darijo Vasilić, radile su mnoge vrijedne ruke i mnogi dobri ljudi koji su sebe utkali u njegovu realizaciju, kako bi svi zajedno mogli uživati u plodovima njihovog predanog rada. Dužnost mi je na početku kazati o kojim se to tvrtkama i pojedincima radi. Naime, glavni izvedbeni projekt za kompletno preuređenje prizemlja upravne zgrade Grada Krka, pa tako i dvorane u kojoj se trenutno nalazimo, izradili su tvrtka Forma-biro d.o.o. iz Koprivnice vođena direktorom Nenadom Smiljanićem, i glavni projektant Zdravko Sarapa. Kao podizvođač u izvedbenom dijelu projekta sudjelovala je tvrtka AVinstal d.o.o. iz Lovrana i glavni projektant Dejan Čuljat koji je preuzeo odgovornost i brigu za kompletnu audio i video opremu. Ono što je također važno istaknuti, nastavlja Vasilić, izvođači su i koordinatori radova. Naš partner u realizaciji ove investicije na kojeg smo posebno ponosni tvrtka je Projekt inženjering d.o.o. iz Požege, vođena direktorima Krešimirom Krizmanićem i Igorom Starčevićem, s time je posao koordiniranja izgradnje znalački odradio Antun Has.

Ukupna vrijednost realizacije ovog projekata, s uključenim PDV-om, iznosi 3.250.000,00 kn, a radi se o 272 m2 poslovnih prostora (što uključuju dvoranu, sanitarni blok, ulaznu aulu i zavisne prostorije), a koji zajedno sa 70 m2 Malene gradske vijećnice, čine 350 m2 prizemlja upravne zgrade Grada Krka. Sami radovi trajali su četiri mjeseca, a iste su pratili sljedeći djelatnici gradske uprave: Ines Galjanić, Antonela Jurina te u završnom dijelu Igor Hrast. Posljednji put smo, navodi Vasilić, kino imali sada već daleke 1988. godine u starome Kinu Krk, danas Mahnićevom domu, a ovom prigodom rado ćemo se prisjetiti dugogodišnjeg kino operatera Jura Bonifačića i blagajnice Ljubice Vidulin, ali i posljednjeg (tamošnjeg) kinooperatera, učitelja Zdravka Kirinčića. U ovoj dvorani sa 111 sjedećih mjesta, koja je opremljena najsuvremenijom AV opremom, vjerujem da će svi naši sugrađani uživati u predstavama i programima koji će se ovdje odvijati, posebice ljubitelji sedme umjetnosti, i to u projekcijama najnovijih filmskih uradaka - blockbusterima, art filmovima ili dokumentarcima, pa čak i filmskim festivalima koji se odsad mogu priređivati i u gradu Krku, zaključio je naposljetku Vasilić.

(grad-krk.hr)