Krk: Odobrena nabava interaktivnih školskih ploča i financijska potpora sportskim klubovima

U uredu gradonačelnika Grada Krka jučer je održan je 65. sastanak Kolegija kojem su pored gradonačelnika Darija Vasilića prisustvovali njegov zamjenik Čedomir Miler i Marinko Bajčić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Krka.

Razmatrajući predmete Odsjeka za društvene djelatnosti, Osnovnoj školi Fran Krsto Frankopan - Matičnoj školi Krk i Područnoj školi Vrh, odobren je budžet od 101.000,00 kn za nabavu pet interaktivnih školskih ploča (tri za MŠ Krk i dvije za PŠ Vrh), koje školarcima omogućavaju još aktivnije sudjelovanje u nastavnom procesu.

Naime, ovo interaktivno pomagalo, učenicima bi trebalo znatno olakšati učenje, kao i pamćenje netom odslušanog gradiva, a nastavnicima, pored lakšeg formuliranja i pripremanja gradiva, omogućiti korištenje vizualnih i auditivnih sadržaja.

S obzirom na nedostatak trenera, Atletskom klubu Krk, posredstvom Javnog poziva za dodjelu financijskih potpora malih vrijednosti u ovoj godini, dodijeljena je potpora u vrijednosti od 3.000,00 kn kako bi se podmirio dio troška osposobljavanja kandidata za obavljanje poslova voditelja atletike.

Temeljem istog Javnog poziva, Veslačkom klubu Glagoljaš iz Omišlja, dodijeljeno je 3.800,00 kn za nabavu kvalitetnog, vodootpornog megafona.

Na inicijativu Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Primorsko-goranske županije iz Rijeke, gostovanje folklornih društava s područja Županije u gradu Krku, tijekom mjeseca srpnja naredne godine, podržano je budžetom od 5.000,00 kn. (Grad Krk)