Kurikularna reforma: „Škola za život“ u splitskoj OŠ Lučac

Osnovna škola Lučac prva je i jedina škola u Splitu koja je uključena u provedbu eksperimentalnog programa „Škola za život“. Program će se u cijelosti primjenjivati za prvi i peti razred dok će sedmaši novosti reforme iskušati kroz predmete kemije, biologije i fizike. Inače, ovim programom je obuhvaćeno 144 učenika koji su od Ministarstva dobili nove knjige i tablete. Budući  da se isti sadržaj nalazi u udžbenicima i tabletima djeca više neće morati svu literaturu nositi kući.

Dobrodošlicu u školske klupe i novu školsku godinu učenicima i njihovim nastavnicima poželjeli su državna tajnica u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Branka Ramljak, gradonačelnik Andro Krstulović Opara te njegova zamjenica Jelena Hrgović sa suradnicima.

„Bitno je da djeci omogućimo da nauče kako učiti, kako se radovati učeći, da razmišljaju kritički i propituju. Naše škole vrijede ali ih moramo prilagoditi današnjem vremenu“, kazala je državna tajnica Ramljak, pozvavši sve dionike u obrazovnom procesu da aktivno sudjeluju i pridonesu što uspješnijoj realizaciji programa „Škole za život“.

 „Uživajte u svakoj minuti najljepšeg razdoblja u životu. Slušajte roditelje i učitelje, pomažite jedni drugima i budite vrijedni – i pažljivo u prometu!“ - poručio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara  uzbuđenim školarcima. (Grad Split)