Kutina će sufinancirati kupnju udžbenika i školskog pribora: Iz proračuna izdvojili 1,3 milijuna kuna

Roditelji svih kutinskih osnovnoškolaca, koji imaju prebivalište na području Grada Kutine, a pohađaju neku od osnovnih škola na području Grada Kutine, od 01 do 15. srpnja u kutinskom Odjelu za društvene djelatnosti mogu preuzeti potvrdu kojom se ostvaruje pravo na sufinanciranje radnih bilježnica, školskog pribora i ostalih udžbenika koji nisu na popisu obaveznih udžbenika. U tu svrhu Grad Kutina osigurao je 1,3 milijun kuna iz gradskog proračuna, najavljeno je na današnjoj konferenciji održanoj u gradskoj vijećnici Grada Kutine na kojoj su uz gradonačelnika Zlatka Babića nazočili pročelnik UO za društvene djelatnosti i socijalnu skrb Željko Tomičić i njegova pomoćnica, Kornelija Marošević te pročelnik za financije Ivan Crnac.

„Naša Koalicija (HDZ, HSLS, MOST i HSP) odredila se za pomoć mladim obiteljima u sufinanciranju nabavke udžbenika i pribora za školu i s tim smo odmah krenuli. Zadovoljni smo što je Vlada RH odobrila sufinanciranje nabavke obaveznih udžbenika i u taj projekt idemo u suradnji s osnovnim školama. Nismo odustali od našeg obećanja da pomognemo roditeljima u sufinanciranju opreme učenika, te ćemo i dalje putem vaučera pomoći u nabavci dodatnog školskog pribora“, rekao je gradonačelnik Zlatko Babić te zaključuje kako je ovo sufinanciranje udžbenika za učenike osnovnih škola jedno od predizbornih obećanja Koalicije na vlasti, a uz potporu Vlade RH u sufinanciranju obaveznih udžbenika čini značajno rasterećenje za roditelje školaraca.

Grad Kutina i ove godine učenicima od prvog do četvrtog razreda nabavku školskih udžbenika i školskog pribora subvencionira iznosom od 450 kuna, a za učenike od petog do osmog razreda subvencija iznos 750 kuna te se može realizirati u jednoj od kutinskih knjižara uz predočenje potvrde prethodno preuzete u Gradu Kutina. Prošle školske godine Grad Kutina započeo je provoditi projekt pomoći roditeljima u nabavci školskih udžbenika i školskog pribora za sve učenike osnovnih škola s područja Kutine. Ove godine je na nivou države određeno da će se financirati dio udžbenika za osnovnu školu stoga je Grad Kutina odlučio pomoći kroz sufinanciranje ostatka potrebnih udžbenika, radnih bilježnica i školskog pribora dodjelom potvrde koju roditelji mogu iskoristiti u jednoj od ponuđene dvije knjižare i papirnice - JELENA d.o.o. Kutina na adresi Trg kralja Tomislava 5 ili TIP d.o.o. Kutina, Kralja Petra Krešimira IV.

„Prošle godine Grad Kutina izdao je 1845 potvrda odnosno vaučera i kompletan postupak je dobro funkcionirao. Očekujemo da će tako biti i ove godine. Procedura je takva da roditelji dolaze po potvrdu u Odjel za društvene djelatnosti, te ju ostvaruju u jednoj od Knjižara uz osobnu iskaznicu ili drugu ispravu sa slikom“, rekao je pročelnik za društvene djelatnosti Željko Tomičić, te dodao da će učenici ovih dana u školama dobiti obavijest za roditelje u kojima će sve biti detaljno objašnjeno.

Potvrdu kojom roditelj dokazuje da je dijete upisano u jednu od osnovnih škola s područja Grada Kutine i na osnovu koje ostvaruje pravo na sufinanciranje ostatka udžbenika, radnih bilježnica i školskog pribora, može se preuzeti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Kutine na adresi Trg kralja Tomislava 12 svakog radnog dana od 01. srpnja do 15. srpnja u vremenu od 08 – 14 sati, a 04., 09., i 11. srpnja do 17,00 sati u sobama broj 13 i 15.

Navedenu potvrdu mogu preuzeti samo roditelji ili staratelji učenika uz predočenje osobne iskaznice ili druge isprave sa identifikacijskom fotografijom. Potvrde se ne smiju umnožavati niti se mogu unovčiti. (Grad Kutina)