Kutina: Dvije školske učionice pretvaraju se u privremene jaslice

Kako bi smanjili broj djece na listi čekanja za upis u dječji vrtić, Grad Kutina organizirao je privremeno rješenje, odnosno smještaj za 16-ero djece jasličke skupine u prostoru OŠ Vladimira Vidrića u kojem se dvije učionice pretvaraju u mini-jaslice.

Trenutno je u tijeku rekonstrukcija i adaptacija prostora koji će zadovoljiti sve pedagoške standarde, s pripadajućim sanitarijama i posebnim ulazom, a prilagodit će se i sustav grijanja, izolacije i vrata.

Gradonačelnik Zlatko Babić, koji je prošli tjedan obišao radove, ističe kako bi vrtić s radom trebao započeti već početkom travnja. Grad Kutina ishodio je svu potrebnu dokumentaciju i osigurao financijska sredstva za adaptaciju prostora i nabavku sve potrebne opreme i namještaja za uređenja vrtićkog postora, a uložili su i dodatna sredstva za OŠ Vladimira Vidrića kako bi postojeće učionice prilagodili za učenike koji su do sada boravili u prostorima koji se prenamjenjuju za jaslice. 

„Cilj nam je smanjiti listu čekanja kako bismo omogućili roditeljima, koji se nakon godinu dana starosti djeteta moraju vratiti na posao, da smjeste svoju djecu i da mogu mirni otići na posao sa saznanjem da im je dijete na sigurnom mjestu. Ovo je, pored Dječjeg vrtića Potočnica koji smo osposobili za rad prošle godine, još jedan naš trud da se smanji lista čekanja i omogući da svi zbrinu svoju djecu do trenutka dok ne izgradimo novi Dječji vrtić pokraj OŠ Zvonimira Franka“, poručio je gradonačelnik Zlatko Babić te vezano za izgradnju novog vrtića dodao da je Grad Kutina trenutno u fazi idejnog rješenja za vrtić nakon čega će vrlo brzo započeti izrada projektne dokumentacije. Prezentacija novog Dječjeg vrtića kao i planiranje sredstava za njegovu realizaciju biti će jedna od tema na sjednici gradskog vijeća koja će se održati slijedeći tjedan u četvrtak, 28. ožujka. (gradonačelnik.hr/M.P.D.)