Kutina: Gotovo potpuno popunjena Poslovna zona Kutina II

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić i Hrvoje Krmelić, pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj nastavljaju obilaziti tvrtke i obrte s područja našeg Grada, a sve to kako bi svoje sugrađane upoznali sa djelatnostima tvrtki i obrta koje planiraju proširiti svoju proizvodnju te izgraditi adekvatni poslovni prostor na Poslovnim zonama I,II i III.

Sukladno tome su, u srijedu, 11. travnja, posjetili obiteljski limarski obrt „Antonio“ , koji se bavi proizvodnjom građevinske limarije, a kojoj se ponudilo adekvatno zemljište u PZK II.

Limarski obrt „Antonio“ sa sjedištem u Kutini, vlasnika Ilije Ramljaka, posluje od 1997. godine kada su osnovali obrt za proizvodnju građevinske limarije. Do sada su svoju proizvodnju obavljali u vlastitom poslovnom prostoru, u sklopu kućanstva, koje je s vremenom i povećanim ciklusom proizvodnje postalo premalo, čime je onemogućen rast i razvoj predmetnog investitora.

Krenuli su s malim kapacitetima, a s obzirom da su proširili ujedno i povećali kapacitet na tržištu, ostvarili su i potrebe za većom proizvodnjom, stoga im je u planu izgradnja nove proizvodne hale na zemljištu PZK II kako bi mogli znatno povećati svoju proizvodnju i time postići bolju konkurentnost na samom tržištu.

U toj namjeri, Grad Kutina će im omogućiti kupnju zemljišta u Poslovnoj zoni Kutina II za izgradnju poslovne građevine te za proširenje poslovne djelatnosti i to po povlaštenoj cijeni, uz davanja povlastica Grada poput oslobađanja 75% plaćanja komunalnog doprinosa, 100% oslobađanja komunalne naknade za slijedećih 5 godina od dana izgradnje i ishođenja uporabne dozvole poslovne građevine, te subvencije kamata od 1% kroz Program poduzetnički krediti SMŽ.

Limarski obrt sada ima 15 zaposlenih, a povećanjem proizvodnog kapaciteta ujedno bi se stvorila i mogućnost za otvaranjem novih radnih mjesta.

Gradonačelnik Zlatko Babić naglasio je da su svi naši gospodarstvenici, koji zapošljavaju ljude i stvaraju vrijednost od izuzetne važnosti za razvoj Grada, jer upravo glavni cilj poduzetničkih zona je razvoj poduzetništva na području Grada Kutine kao i sprečavanje opustošenosti slobodnog prostora i onog najvažnijeg, smanjenja nezaposlenosti.

Ovim načinom Grad Kutina i dalje nastoji cjelokupnu Poslovnu zonu Kutina II, kao i druge poslovne zone u Kutini (I i III), staviti u funkciju u svrhu razvoja gospodarstva na područje Grada Kutine, kao i poduzimanje i drugih aktivnosti za ostale neizgrađene parcele unutar spomenutih poslovnih zona  kako bi iste bile na raspolaganju i kako bi se stavile u funkciju razvoja poduzetništva Grada Kutine.  (Grad Kutina/m.p.k.)