Kutina kreće u projekt izgradnje skloništa za životinje

Zbog nedostatnog kapaciteta skloništa za životinje u Sisačko-moslavačkoj županiji, Grad Kutina kreće s projektom izrgradnje smještaja za životinje u Kutini.

Tako su pokrenuli projekt radnog naziva 'Izgradnja smještaja za životinje u Kutini', kojim će zadovoljiti svoju zakonsku obvezu vezanu za zbrinjavanje napuštenih ili izgubljenih životinja , ali i postati primjer dobre prakse ostalim gradovima.

'U tijeku je izrada arhitektonsko urbanističkog rješenja izgradnje smještaja za životinje u Kutini s idejnim rješenjem pristupa do navedenog objekta u svrhu definiranja projekta s okvirnom procjenom troškova i traženje potencijalnih partnera na provedbi projekta', poručili su nam iz Grada, ističući kako nakon izgradnje postoji i opcija za proširenje kapaciteta smještaja za 'hotel za životinje', u kojem bi vlasnici mogli ostaviti svoje ljubimce na čuvanju.

Kako bi educirali građane i podigli svijest o važnosti dobrog ophođenja prema kućnim ljubimcima i napuštenim životinjama, Grad Kutina je građanima podijelio 8.000 informativnih letaka. Nedavno je održan i radni sastanak na kojem su prisutstvovali kutinski gradonačelnik Zlatko Babić i savjetnik ministra Luka Oman, a na kojem se govorilo o potencijalnim rješenjima zbrinjavanja napuštenih životinja.  

Sklonište će se izgraditi južno od Industrijsko logističke zone Grada Kutine, a u sklopu arhitektonskog urbanističkog rješenja će se razraditi daljnji koraci vezani uz provedbu projekta, što uključuje prometna rješenje, građenje, uporabne dozvole, opremanje i ostalo. (gradonačelnik.hr/J.L.)