Kutina: Održana dječja radionica programiranja uz novu tehnologiju BBC micro:bit

U Knjižnici i čitaonici Kutina danas je održana radionica programiranja za djecu koja su tako dobila priliku naučiti sve o novoj tehnologiji naziva BBC micro:bit koju su razvili BBC, Microsoft i drugi partneri s ciljem masovne uključenosti u osnovnim školama - ne samo u STEM području, već i u dizajnu, umjetnosti i ostalim predmetima.

Programiranje je zbog Micro:bit-a i zbog programiranja prilagođenog djeci pomoću grafičkih blokova pojednostavljeno te djeca na jednostavne načine upijaju gradivo igrajući se s tom pločicom i koristeći je na razne načine. Mogućnosti ove nove tehnologije ograničene su jedino maštom djece koja su na radionici tako mogla stvarati igrice, spajati razne vrste senzora i istraživati svjetlost, toplinu, pokret...

«Želja nam je na naprednim radionicama prikazati mogućnosti spajanja različitih senzora na sam kontroler i njihovog programiranja kroz napredne algoritme. Cilj radionice je omogućiti naprednim polaznicima upoznavanje s naprednim kodovima i njihovo korištenje u sprezi s različitim senzorima», rekao je Anđelino Engler, voditelj radionice. (Grad Kutina)