Kutina: Osigurana sredstva za dolazak specijalista iz sisačke bolnice u kutinski Dom zdravlja

Grad Kutina potpisao je s Općom bolnicom „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, Domom zdravlja Kutina te Zavodom za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije ugovore o povišenom neugovorenom zdravstvenom standardu čime je osigurao dolazak liječnika specijalita iz sisačke bolnice u kutinski Dom zdravlja. 

„To su okulist, urolog, internist, kirurg te ortoped za odrasle i djecu koji dolaze u Kutinu u prosjeku 20 puta mjesečno. Ova usluga za Grad Kutinu je na razini 420.000 kn, zajedno sa sporazumom koji se odnosi na Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije gdje je osigurana još jedna medicinska sestra u timu T1 i sporazumom sa Domom zdravlja Kutina gdje također osiguravamo medicinsku sestru koja radi s ovim specijalistima.“ ,kazao je gradonačelnik Zlatko Babić.

Ravnateljica Doma zdravlja Kutina Sanja Habek podsjetila je da je sisačka bolnica udaljena od Kutine 50 km, zbog čega je iznimno značajno da u kutinski Dom zdravlja dolaze specijalisti iz Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ Sisak, međutim zdravstvene ustanove obzirom nemaju toliku količinu vlastitih financijskih sredstava pa je nužna pomoć jedinica lokalne samouprave . "Tu već niz godina nailazimo na izuzetno dobru i kvalitetnu suradnju s Gradom Kutinom. Za 2019. godinu Grad Kutina je osigurao 140.000 kn Domu zdravlja Kutina. Mi ćemo tim sredstvima financirati bruto plaću jedne medicinske sestre i druge materijalne troškove koje imamo, da bismo mogli osigurati dolaske specijalista iz sisačke bolnice.“, kazala je.

Habek se još jednom zahvalila Gradu Kutini, ali i Županiji, što neprekidno rade na dobrobiti građana tog kraja. Ovo je jedan kvalitetan program, naglasio je župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić: „Županija je u ovoj godini predvidjela oko 305.000 kn za povišeni zdravstveni standard na području grada Kutine vezano za financiranje dolazaka specijalista, jedan tim T1, odnosno za medicinsku sestru u timu T1 te za pomoć specijalistima i njihov dolazak u Kutinu. Moram reći da smo ove godine u Proračunu Sisačko-moslavačke županije osigurali 4.200.000 kn za povišeni zdravstveni standard. Ovih 300.000 kn je vezano za povišeni zdravstveni standard u gradu Kutini.“

Potpisivanju Sporazuma o povišenom zdravstvenom standardu nazočili su Ivo Žinić, župan Sisačko – moslavačke županije, Roman Rosavec, zamjenik župana Sisačko – moslavačke županije, gradonačelnik Grada Kutine Zlatko Babić, pročelnik UO za društvene djelatnosti i socijalnu skrb Željko Tomičić, njegova pomoćnica Kornelija Marošević, zamjenik ravnatelja Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“, Ivan Horvat, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinsku pomoć SMŽ, Tomislav Fabijanić te Sanja Habek, ravnateljica Doma zdravlja Kutina. (Grad Kutina)