Kutina: Polovicom 2019. kreće gradnja stanova za branitelje i mlade obitelji

Jedan od većih projekata kojeg u idućoj godini planiraju u Gradu Kutini je izgradnja 30 milijuna kuna vrijedne višenamjenske zgrade na Trgu dr. Franje Tuđmana, a u kojoj su predviđeni i stanovi za potrebe stambenog zbrinjavanja stradalnika Domovinskog rata. Ovaj projekt Grad Kutina planira u suradnji sa APN-om, koji će biti investitor zgrade, dok Grad ustupa zemljište, komunalnu infrastrukturu i projektnu dokumentaciju.

Osim stanova za branitelje, u zgradi se planiraju i stanovi po programu POS-a. Naime, Grad Kutina proveo je prije dva mjeseca anketu među svojim građanima i ustanovljeno je da među mladim obiteljima postoji velik interes za POS stanove, pa će već na idućoj sjednici Gradskog vijeća biti donesena odluka o načinu i kriteriju stvaranja liste prioriteta za dodjelu stanova po POS programu.

'U Kutini je u posljednje vrijeme povećana zaposlenost, i to zahvaljujući novim tvrtkama koje su došle na područje grada – prvenstveno ZIEGLERA, SELKA, KLIK PAR-a, itd. Mladim obiteljima preostao je još problem rješavanja stambenog pitanja, i tu želimo pomoći izgradnjom stanova po POS programu', kaže nam gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Uz stanove za branitelje i mlade obitelji, u zgradi na Trgu dr. Franje Tuđmana predviđena je još i gradnja multifunkcionalne dvorane, te poslovnih prostora za koje se trenutno traže investitori, odnosno korisnici.

Grad Kutina pripremio je cjelokupnu projektnu dokumentaciju, te je ishođena građevinska dozvola, a početak gradnje planiran je za drugu polovicu 2019. godine. (gradonačelnik.hr)