Kutina: Potpisan predugovor za izgradnju zgrade po programu POS-a, osigurat će stanove braniteljima i mladim obiteljima

Gradonačelnik Kutine Zlatko Babić jučer je s direktorom Agencije za promet nekretnina, Slavkom Čukeljom, potpisao preugovor o pravima i obvezama vezano uz izgradnju zgrade po POS Programu na trgu dr. Franje Tuđmana. 

-Potpisivanje ovog predugovora je znak da je Grad Kutina izvršio sve potrebne obveze, isto kao i APN, te da imamo i suglasnost Ministarstva branitelja da bude jedan od suradnika u ovom projektu. Zgrada bi se sastojala od dva dijela, jedna dio odnosi se na 12 stanova za HRVI branitelje, a drugih 15 stanova bilo bi prema programu POS-a - rekao je gradonačelnik Babić, a prenio Radio Moslavina. 

Grad Kutina će tako osigurati dom braniteljima te mladim obiteljima, bit će omogućena i kupnja poslovnih prostora, a u zgradi će se nalaziti i multifunkcionalna dvorana koja Kutini nedostaje. Zgrada će se nalaziti na ukupnoj površini od 3.000 kvadratnih metara, a vlasnicima stanove će pripadati i prostor spremišta te garažno i parkirno mjesto. 

-Grad Kutina odradio je lavovski dio posla, izradio, naručio i platio projektnu dokumentaciju, te osigurao atraktivno građevinsko zemljište. Sam predugovor daje nove dužnosti objema stranama. Što se tiče grada oni bi trebali osigurati komunalnu infrastrukturu i priključke i sudjelovati do konačnog završetka, a APN se obvezuje da nakon potpisivanja predugovora preuzme zemljište u svoje vlasništvo i stekne investitorska prava da bi mogao dalje raspisati postupke javne nabave za izvođača i nadzor radova - poručio je direktor APN-a.

Gradonačelnik Babić je prilikom potpisivanja najavio i izradu detaljnih troškovnika i postupak javne nabave, a početak izgradnje planiran je u ožujku ili travnju, kada se očekuje i potpisivanje ugovora s budućim vlasnicima stanova. Tada će se znati i finalna cijena jediničnog kvadrata stana. (gradonačelnik.hr/J.L., Radiomoslavina.hr)