Kutina: Uključili građane u uređenje trga i gradskog parka, održana prva radionica

U Kutini je u ponedjeljak održana prva radionica na kojoj je predstavljena Urbanistička studija Kutine, koja obuhvaća središnji gradski prostor Trga Kralja Tomislava i uređenje središnjeg gradskog parka, donosi Radio Moslavina. Na radionici su sudjelovali građani Kutine, predstavnici Udruga te zaposlenici gradskih odjela.

Na radionici su tako prezentirani prostorno-programski koncepti razvoja te varijantna urbanistička rješenja sa scenarijima korištenja gradskog perivoja, a sve kroz diskusiju i participaciju sudionika. Riječ je, naime, o inovativnoj metodi donošenja urbanističkih planova, potvrdio je Krunoslav Šmit, dekan Arhitektonskog fakulteta koji je inače nositelj studije. Kako bi ostvarili što bolju komunikaciju s građanima, bit će organizirano još par radionica.

'Prije donošenja plana od građana želimo čuti njihovo mišljenje o predloženim rješenjima te želimo upoznati njihove ideje i prijedloge koja ćemo nastojati ugraditi u konačni plan. Zato ćemo organizirati nekoliko radionica. Građani su i ranije sudjelovali u raspravama, ali su raspravljali o konačnom rješenju. Sada građani sudjeluju u procesu donošenja plana od početka i tako participiraju u oblikovanju javnog prostora i svog grada', poručio je Šmit, a prenio Radio Moslavina.

Osim na radionicama, građani svoje prijedloge i komentare mogu dostaviti i preko službene web stranice Grada Kutine. (radiomoslavina.hr, gradonačelnik.hr/J.L.)