Kutini odobreno 7,4 milijuna kuna za dogradnju dječjeg vrtića i rekonstrukciju Društvenog doma

Gradu Kutini odobreno je 7,4 milijuna kuna, iz EU fondova, za rekonstrukciju Društvenog doma i dogradnju dječjeg vrtića u Mjesnom odboru Banova Jaruga. Naime, ovo je dosad najveća investicija u Banovu Jarugu – ukupna je vrijednost projekta 9,2 milijuna kuna, od kojih će Grad Kutina izdvojiti 1,8 milijuna.

Sadašnji je vrtić u MO Banova Jaruga smješten u prostorima osnovne škole, a cilj je projekta osigurati predškolsko obrazovanje za 20-ero djece različitih dobnih skupina te urediti prostorije za udruge koje djeluju u Mjesnom odboru.

„Ovim projektom napravila bi se cjelovita rekonstrukcija društvenog doma u Banovoj Jaruzi te obuhvatilo kompletno uređenje unutarnjih prostorija koje bi potom bile namijenjene za sve predstavnike društvenih djelatnosti koje djeluju u Mjesnom odboru kroz udruge. U sklopu Doma dogradio bi se dječji vrtić za 20-tero djece različitih skupina na 10-satni boravak. Projektom će se izgraditi i vanjsko dječje igralište“, poručio je gradonačelnik Babić na današnjem radnom sastanku.

Djeci će se tako pružiti redoviti program boravka u vrtiću, a osigurat će se i dodatni programi, poput ranog učenja stranog jezika, likovni i sportski programi, organizirana druženja te izleti u prirodu. Iz Grada navode kako će dogradnja vrtića olakšati i roditeljima – onim nezaposlenim će otvoriti mogućnost lakšeg zapošljavanja, dok će onima zaposlenima pružiti sigurnost koja će doprinijeti zadržavanju stanovništva i doseljavanju novih mladih roditelja na područje grada.

U sklopu projekta će se zaposliti i dva odgojitelja te jedan pomoćni kuhar, a završetak rekonstrukcije i dogradnje dječjeg vrtića je planiran za 18 mjeseci.

„Podizanjem kvalitete predškolskog odgoja i obrazovanja dugoročno će pozitivno utjecati na razvoj kompetencija i sposobnosti kod djece s ovog područja, njihove socijalne i druge vještine te daljnji rast i razvoj, a što će dugoročno pozitivno djelovati na razvoj lokalne zajednice i društva općenito. U narednom periodu od 2 mjeseca očekuje se potpisivanje natječajnog Ugovora tako da ćemo do kraja ove godine sigurno već imati odabir izvođača radova koji bi potom uslijedili tijekom slijedeće godine“, zaključio je gradonačelnik Babić. (gradonačelnik.hr/J.L.)