Gradonačelnik Andrija Rudić prezadovoljan rezultatima 'Mrava'

Kutinska razvojna agencija gradu kroz projekte donijela preko 10 milijuna kuna

Prenosimo priču Jutarnjeg lista o uspjehu Razvojne agencije Grada Kutine koja je u samo dvije godine, tvrdi gradonačelnik Kutine Andrija Rudić, opravdala svoje postojanje.

'Prije osnivanja Mrava Kutina je imala samo tri odobrena EU projekta, a sada ih je 25. U protekle dvije godine troškovi agencije, materijalni troškovi i plaće četiri zaposlenika iznose 1,2 milijuna kuna, a istodobno je Razvojna agencija Mrav uspjela pokrenuti projekte koji su u Kutinu donijeli 10,1 milijun kuna konkretnog novca', ističe Rudić.

Dodaje kako je taj rezultat veći od očekivanja jer ciklusi EU fondova traju dvije godine pa se sljedećih godina očekuju još bolji rezultati rada agencije.

Ravnateljica Mrava, Jasmina Cvetković Braim, napominje kako je od osnutka Mrav izradio 88 projektnih prijedloga, od čega je 68 prijavljeno, a 25 odobreno. 'Temeljna zadaća Razvojne agencije Mrav doprinos je gospodarsko-socijalnom razvoju Kutine uz korištenje EU i nacionalnih fondova. Agencija pruža informativnu, savjetodavnu i operativnu podršku gospodarstvu, institucijama i organizacijama civilnog društva. Pomagali smo svima u izradi projekata, malim poduzetnicima, poljoprivrednicima, gradskim tvrtkama i ustanovama, školama, čak i drugim jedinicama lokalne samouprave u susjedstvu. Napravili smo mrežu mladih, trenutačno nezaposlenih osoba. Cilj nam je osposobiti ih za samozapošljavanje', kaže ravnateljica Cvetković Braim.

Iz Agencije opzivaju sve koji imaju dobru ideju i projekte, posebice mlade, da se jave kako bi zajednički pripremili projekt za prijavljivanje na brojne natječaje. (Jutarnji list/Mate Piškor)