Labin: Dovršena energetska obnova vrtića vrijedna 3,2 milijuna kuna

Grad Labin je početkom kolovoza 2018. godine krenuo s projektom energetske obnove zgrade Dječjeg vrtića Pjerina Verbanac Labin. Projekt je djelomično financiran iz europskih fondova, a rekonstrukcijom se smanjila potrošnja energije te su omogućeni kvalitetniji uvjeti boravka i rada u objektu.

Današnjom press konferencijom na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Grada Labina, Valter GlavičićIrene Smoković, ravnateljica DV Pjerina Verbanac te Marko Kontošić direktor trgovačkog društva De Conte d.o.o. Labin i službeno je objavljeno kako su završeni radovi na ovom projektu vrijednom 3.267.820,43 kn. 

„Ulaganjem u energetsku obnovu objekta osigurani su primjereniji i ljepši uvijeti boravka za svu našu djecu ali i naše djelatnike. Ovim putem zahvaljujem Gradu na podršci kroz cijelokupni projekt obnove te izvođaču radova na kvalitetno obavljenom poslu“, izjavila je Irene Smoković, ravnateljica DV Pjerina Verbanac 

Europski fond za regionalni razvoj i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije osigurali su bespovratna sredstva u iznosu od 1.552.784,76 kn. Radove na objektu izvršilo je trgovačko društvo De Conte d.o.o. iz Labina. Projekt energetske obnove zgrade vrtića obuhvatio je sanaciju fasade, sanaciju krova i zamjenu vanjske stolarije te zamjenu manjeg dijela postojeće rasvjete novom energetski učinkovitijom. Zamijenjena su i grijaća tijela za čiju su zamjenu odobrena bespovratna sredstva u visini 50% vrijednosti iz Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u okviru Programa podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama.

Marko Kontošić, direktor trgovačkog društva De Conte d.o.o., rekao je kako za De Conte kao kompaniju koja posluje već dugi niz godina, ovakvi projekti predstavljaju veliku čast ali i zadovoljstvo.

„Ovakvi projekti jedne zajednice koja brine o najmlađima su oni najljepši, ali i najodgovorniji za nas kao izvođače radova. Vjerujem kako će najmlađi stanovnici Labina sada zasigurno uživati u svojem obnovljenom objektu“, istaknuo je Kontošić.

Gradonačelnik Labina, Valter Glavičić poručio je kako Grad nastoji ulagati u djecu i mlade za koje su prošle godine izdvojili više od 9 milijuna kuna.

Ovo je još jedan u nizu onih projekata kojima želimo našoj budućnosti pružiti lijepu sadašnjost. Ulaganjima u mlade prošle smo godine premašili brojku od 9 milijuna kuna, te smo svoj vrtićkoj djeci s područja Labina osigurali mjesto u vrtiću, a evo sada smo i ovaj projekt obnove centralnog vrtića priveli kraju. Nismo zaboravili i one koji su najzaslužniji za rad s mališanima, naše odgajatelje, stručne suradnike i ostale zaposlenike vrtića kojima smo ove godine, novim kolektivnim ugovorom povećali primanja za 4%, a odgajateljima koji rade u skupini sa djetetom s poteškoćama i u programima na stranom jeziku, za dodatnih 5%U ovoj godini slijedi nastavak ulaganja, na redu je vrtić u Starom gradu gdje se planira sanacija potpornog zida, vrijednosti oko 150.000kn, te će u ovoj investiciji sudjelovati i trgovačka društva iz poslovne zone Vinež, u okviru svog društveno odgovornog poslovanjaDodatno, ako Vlada ostvari obećanje o besplatnim udžbenicima, planirani će se iznos za nabavku udžbenika utrošiti za projektiranje vrtića na Vinežu. Ovakvi projekti neopisivo su zadovoljstvo za mene kao Gradonačelnika ali i kao roditelja te građanina Grada Labina, stoga za našu zajedničku budućnost, ulaganja u mlade i dalje će ostati visoko na listi prioriteta sadašnje gradske uprave Grada Labina", kazao je je gradonačelnik Glavičić. (Grad Labin)