Labin: Odjel za gospodarstvo i EU projekte zaseban odjel, ponovo ustrojen i Odjel za društvene djelatnosti

U prostorijama Grada Labina održana je 9. redovna sjednica Gradskog vijeća. Nakon tradicionalnog Aktualnog sata na kojem vijećnici upućuju pitanja Gradonačelniku, pročelnicima upravnih odjela i direktorima javnih ustanova, nastavilo se sa radom utvrđenim Dnevnim redom.

Najznačajni dio sjednice je nova Odluka o ustrojstvu upravnih tijela Grada Labina potaknuta provedenom anketom među građanima. Kako je najavila zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada, ovom Odlukom ustrojava se šest Upravnih odjela umjesto dosadašnjih pet. Upravni odjel za poslove Gradonačelnika i Gradskog vijeća te Upravni odjel za samoupravu i opće poslove spajaju se u jedan zajednički, dok se ustrojava prijeko potreban Odjel za društvene djelatnosti koji je postojao sve do 2015. godine. Značajno je i da se Odsjek za gospodarstvo i EU projekte ustrojava kao zasebni Odjel. Ova odluka prihvaćena je uz riječi pohvale i želju da se putem Odjela za gospodarstvo i EU projekte, a sukladno potrebama i vremenu u kojem živimo, realiziraju brojni projekti sufinancirani europskim novcem.

Prisutnima je prezentiran i projekt širokopojasnog interneta za ruralna područja Grada Labina (RUNE) koji bi nakon realizacije trebao omogućiti spajanje korisnicima van urbanog središta grada na internet vezu brzine do 100 mbit/s. Projekt su predstavili Saša Ukić i Davor Car iz tvrtke „Rune Adria“. Zanimljivo je to da je projekt prihvaćen u istarskim gradovima poput Buzeta i Pazina, a sinoć je isto potvrđeno i u Labinu. Osim navedenih ruralnih područja, najavljena je inicijativa istarska tri grada, Pazina, Buzeta i Labina da zajedničkim projektom ostvare mogućnost dobivanja sredstva iz EU fondova kako bi isti optički kabel bio doveden i do zona koje nisu obuhvaćene projektom RUNE. 

(labin.hr)