Labin: U Gradskoj knjižnici održat će se Proljetna škola STEM aktivnosti

Gradska knjižnica Labin, uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH, a u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih, organizira vrlo zanimljive STEM (science, technology, engineering and mathematics) radionice za učenike 5. i 6. razreda labinskih osnovnih škola. 

Micro:bit kao tehnologija omogućava lako savladavanje vještina programiranja koristeći grafička (slikovna) sučelja i omogućuje učenje kroz iskustvo i igru. BBC micro:bit - mikro računalo - edukacijski je i kreativni alat koji može inspirirati novu generaciju učenika. Predstavlja inovativnu tehnologiju s ciljem masovne uključenosti u osnovnim školama, ne samo u STEM području, nego i u dizajnu, umjetnosti i ostalim predmetima.

Polaznici radionica će, pod stručnim vodstvom edukatorice Ane Garić, putem projektnog učenja raditi na programiranju i izradi primjenjivih uređaja.

Edukativne interaktivne radionice za učenike provodit će se od 4. do 6. travnja 2018. u vremenu od 11h do 13.30h u Gradskoj knjižnici Labin. Maksimalan broj učenika na radionicama je 12, a prijaviti se možete na broj telefona 852-257 ili osobno u Knjižnici, najkasnije do 3. travnja 2018.  Sudjelovanje je besplatno! 

(labin.hr)