Lepoglava: Dom zdravlja konačno će dobiti lift

U zgradi Doma zdravlja u Lepoglavi napokon bi trebao biti ugrađen lift. Naime, nakon višegodišnjih nastojanja gradskih vlasti da bilo samostalno ili u suradnji s Domom zdravlja Varaždinske županije, u čijem je vlasništvu objekt Doma zdravlja u Lepoglavi, a u okviru dozvoljenih zakonskih propisa, izgradi nasušno potreban lift, konačno su u Lepoglavu stigle dobre vijesti.

Ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Dražen Jagić, na sastanku održanom u Lepoglavi, izvijestio je čelne ljude Grada Lepoglave – gradonačelnika Marijan Škvarića i njegova zamjenika Hrvoja Kovača da je ovih dana na natječaj za korištenje sredstava iz strukturnih i investicijskih fondova Europske unije, točnije na operativni program "Konkurentnost i kohezija" prijavljen projekt kojim se planira izgradnja lifta u zgradi Doma zdravlja u Lepoglavi. Uz izgradnju lifta projektom se planira ugradnja ulaznih automatskih kliznih vratiju, uređenje ulaznih stepenica te opremanje pedijatrijske i fizikalne ambulante. Riječ je o zahvatima vrijednim 601.000 kuna.

- Dugi niz godina Grad Lepoglava nastoji realizirati projekt izgradnje lifta u zgradi Doma zdravlja u Lepoglavi. S obzirom na to da je riječ o zgradi koja je u vlasništvu Doma zdravlja Varaždinske županije Gradu su pri tome uglavnom bile "vezane ruke". No, nismo čekali da netko drugi iznađe rješenje već smo u okviru dozvoljenih zakonskih mogućnosti "gurali" taj projekt. Izradili smo i projektnu dokumentaciju te pronašli način da se prijavimo na jedan od natječaja na kojem smo imali izgledne šanse dobiti potrebna sredstva no cjelokupni je natječaj bio poništen. I dalje smo tražili mogućnosti za realizaciju projekta potičući na to i Dom zdravlja Varaždinske županije koji je priliku za to pronašao kroz prijavu projekta na operativni program "Konkurentnost i kohezija" – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Rezultati natječaja koji provodi Ministarstvo zdravstva trebali bi biti poznati za otprilike četiri mjeseca kada će, između ostalog, biti osigurana sredstva za izgradnju lifta u Domu zdravlja u Lepoglavi.

Na sastanku s ravnateljem županijskog Doma zdravlja razgovaralo se i o budućnost pedijatrijske ambulante u Lepoglavi te sektorske ambulante u Višnjici. Za obje ambulante traži se trajno rješenje.

Dok se ne pronađe pedijatar, kojih na tržištu rada gotovo da i nema, a koji bi preuzeo pedijatrijsku ambulantu u Lepoglavi, ambulanta će raditi na principu zamjena. Nakon što sadašnjoj doktorici koja vodi ambulantu u Višnjici s početkom lipnja istekne ugovor, ambulantu će voditi doktori na zamjenama, no i za Višnjicu se traži trajno rješenje. (Grad Lepoglava)