Lepoglava: Grad sufinancirao cisternu za DVD Višnjica

Gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić simbolično je u Višnjici zapovjedniku DVD-a Višnjice predao ključeve vatrogasne cisterne čime je i službeno u sastav DVD-a Višnjica ušlo još jedno vatrogasno vozilo. Riječ je o vatrogasnoj cisterni zapremine 4900 litara vode za čiju je nabavku Grad Lepogava iz svog proračuna izdvojio 50.000 kuna.

- U Gradu Lepoglavi cijenimo naše vatrogasce koji svojim dobrovoljnim radom, trudom i zalaganjem brinuo o sigurnosti naših građana i njihove imovine. Da bi u tome bili što uspješniji potrebna im je adekvatna oprema za koju Grad izdvaja značajna proračunska sredstva. Važan dio te opreme su vatrogasna vozila. Stoga mi je zadovoljstvo što će još jedno vatrogasno vozilo biti u sastavu naših vatrogasnih snaga i štititi naše građane – istaknuo je tom prigodom gradonačelnik Marijan Škvarić govoreći i o planu uređenja vatrogasnog doma u Višnjici.

Ispred Dobrovoljnog vatrogasnog društva Višnjica, koje je za nabavku vozila osiguralo preostalih  potrebnih 21.000 kuna, svima onima koji su pomogli u nabavci vozila zahvalio je predsjednik Društva Goran Hočuršćak ističući kako je ovim vozilom riješen problem nedostatka tzv. vode na kotačima te značajno povećana sigurnost mještana Višnjice i njihove imovine.

Zadovoljstvo jačanjem operativnosti DVD-a Višnjica ovom su prigodom istaknuli i pomoćnik ministra obrane brigadni general Zdravko Jakop i v.d. županijskog vatrogasnog zapovjednika Dejan Ivanušec.

Vozilo je blagoslovio višnjički župnik vlč. Dragutin Šimek.

Nakon svečanosti primopredaje vozila u Višnjici je održano vatrogasno natjecanje Memorijal "Darko Komes" koje su u spomen na svog preminulog kolegu organizirali članovi DVD-a Višnjica. Natjecanje je bilo međunarodnog karaktera, a na njemu je sudjelovalo devet vatrogasnih ekipa. Naslov pobjednika pripao je DVD-u Lepoglava, drugi je bio DVD Čret, a treće mjesto osvojila je ekipa DVD-a Kamenica. (Grad Lepoglava)