Lepoglava: Prijavljen projekt adaptacije i dogradnje Dječjeg vrtića Lepoglava

S prvim sekundama 18. travnja, točnije u ponoć otvoren je javni natječaj za mjeru 7.4.1. Fonda za ruralni razvoj na koji Grad Lepoglava prijavljuje projekt adaptacije i dogradnje Dječjeg vrtića Lepoglava. Par minuta iza ponoći, ravnateljica Dječjeg vrtića Nada Kuća u prisustvu gradonačelnika Marijana Škvarića i njegovog zamjenika Hrvoja Kovača te voditelja Projektno – razvojnog ureda Emila Tkaleca među prvima u Hrvatskoj izvršila je on-line predaju projektne dokumentacije s preko tisuću stranica.

- Projektom adaptacije i dogradnje Dječjeg vrtića želimo nastaviti kontinuitet povećanja životnog standarda građana, u ovom slučaju djece što nam je izuzetno važno. Također, realizacijom projekta, zahvaljujući kojem će vrtić dobiti i jaslice, želimo stvoriti uvjete za lakši odgoj djece što je preduvjet za poticanje demografskog rasta – istaknuo je gradonačelnik Škvarić, dodajući da među projektima koje Grad Lepoglava planira prijaviti na mjeru 7.4.1., projekt adaptacije i dogradnje Dječjeg vrtića ima najveće izglede ostvariti financijsku potporu koja u ovom slučaju iznosi 90 posto opravdanih troškova. Naime, uz činjenicu da je riječ o adaptaciji i dogradnji, što u startu kod ocjenjivanja donosi veći broj bodova, značajne će bodove donijeti i činjenica da se s dovršetkom projekta otvaraju nova radna mjesta.

Projekt je vrijedan 8.3 milijuna kuna, a za njegovu realizaciju Grad Lepoglava planira podići kredit koji će se koristiti za predfinanciranje projekta i koji će s njegovom realizacijom u cijelosti biti vraćen. Ako projekt dobije zeleno svjetlo radovi bi započeli još ove godine. Vrtić se tijekom radova ne bi zatvarao, no potrebno će biti organizirati u uskladiti rad vrtića s radovima adaptacije i dogradnje samog objekta. (Grad Lepoglava)