Lepoglava se predstavila indijskom turističkom tržištu

„Know India“ naziv je seminara koji svake godine organizira Veleposlanstvo Indije u Hrvatskoj u suradnji sa svojim regionalnim Turističkom uredom iz Frankfurta, a kojemu je cilj predstaviti nove mogućnosti turističke razmjene između Indije i Hrvatske.

Seminar u formi konferencije na jednom mjestu okuplja turističke djelatnike i predstavnike realnog sektora iz domene turizma koji s jedne strane rade na analizi postojećih i novih trendova turističke razmjene između naših zemalja kako bi se najbolje iskoristile zajedničke mogućnosti suradnje, a s druge strane predstavljaju i neke dosad skrivene lokacije kojima se Hrvatska i Indija predstavljaju jedna drugoj. Upravo jedena takva lokacija bila je Lepoglava.

O Lepoglavi je na samom otvorenju konferencije na poziv Njegove Ekselencije Veleposlanika Sandeepa Kumara govorio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač
Nismo mi turistička destinacija, ali lepoglavska povijest i UNESCOva kulturna baština o kojoj sam govorio dovoljni su magnet za Indijce koji imaju dvoznamenkaste UNESCO destinacije i znaju cijeniti ovo vrijedno svjetsko priznanje Lepoglavi. Upravo je UNESCO onaj dio Lepoglave koji interesira profesionalce u turizmu koji nam mogu pomoći u promociji našeg grada – kazao je zamjenik Kovač.

Da ne ostane samo na druženju pobrinuli su se svi zajedno što znači da će Lepoglava izaći na naslovnici popularnog časopisa „Meridijani“ u jubilarnom 200.tom izdanju, ali i na čak 16 stranica u samom časopisu, a krajem siječnja nam u Lepoglavu dolazi specijalizirana agencija koja u Hrvatsku dovozi turističke grupe iz Indije. Ako znamo kako se broj turista koji dolaze u Hrvatsku povećava svake godine, ovo je dobra prilika da se na jednom specijaliziranom mjestu predstavi Lepoglava koja uz svoju, zajedno s ponudom Turističke zajednice Varaždinske županije može biti zanimljiva gostima iz tog dijela svijeta.

(lepoglava.hr)