Lepoglavski projekt Tehnološog centra drvne industrije predstavljen u Europskom parlamentu

U Europskom parlamentu u Bruxellesu, u organizaciji Hrvatskog drvnog klastera te uz potporu hrvatske euro-zastupnice Marijane Petir, održana je strukovna konferencija iz područja šumarstva i drvne industrije kojoj je glavna tema bila ulaganja u šumarstvo i preradu drva u zemljama jugoistočne Europe. Među članovima delegacije iz Hrvatske koja je sudjelovala na navedenoj konferenciji, a koju su činili predstavnici drvne industrije, Ministarstva poljoprivrede, Ministarstva poduzetništva i obrta, Agencije za investicije i konkurentnost, Fonda za zaštitu okolišate udruge Hrvatski izvoznici bio je i voditelje projekta Tehnološkog centra drvne industrije Lepoglava Damjan Županić koji je tom prigodom projekt predstavio europarlamentarcima i predstavnicima drvne struke. Oni su, istaknuo je Županić, predstavljanje pratili sa zanimanjem pokazavši interes za Tehnološki centar drvne industrije, koji bi kao jedan od centara kompentencije pružao usluge poduzetnicima iz drvoprerađivačkog sektora.

- Prezentacijom projekta Tehnološki centar drvne industrije pokazali smo koliko jedna mala sredina može biti važna u europskom okruženju. Interes sudionika nakon prezentacije je bio i veći od očekivanog te vjerujem da će rezultati ovog predstavljanja biti vidljivi uskoro – istaknuo je Županić

U B2B razgovorima ponovno je naglašena pripremljenost naše Poduzetničke zone te je obavljeno nekoliko kvalitetnih razgovora oko investiranja u područje grada Lepoglave, posebice drvnu industriju. Važnost konferencije u središtu europske administracije prepoznali su i partneri - Agencija za investicije i konkurentnost te austrijski Holzcluster Steiermark. Sudionicima koja se zalaže za jačanje ruralnih područja kao motora cjelovitog i multi-funkcionalnog razvoja poljoprivrede i šumarstva, na temelju modela eko-socijalnog tržišnog gospodarstva.

Inače, hrvatska delegacija koja je sudjelovala na navedenoj konferenciji prva je gospodarska delegacija iz Hrvatske na sastanku sa Stalnim predstavništvom Republike Hrvatske pri Europskoj uniji. (Grad Lepoglava)