Lubregu odobren projekt 'Manjine - dodana vrijednost EU' vrijedan 166 tisuća kuna

Izvor: Grad Ludbreg

Gradu Ludbregu odobren je projekt „Manjine – dodana vrijednost EU“ u sklopu programa Europa za građane, vrijedan nešto više od 166 tisuća kuna. Projekt je povezan s prioritetom Programa Europa za građane 2.3. koji se odnosi na Jačanje interkulturalnog dijaloga i zajedničkog razumijevanja te prevladavanja stigmatizacije migranata i nacionalnih manjina.

Projekt ima međunarodni karakter te se provodi u partnerstvu s organizacijama iz Slovenije, Mađarske, Srbije i Crne gore. Partneri su: Tótszentmárton Község Önkormányzata (Mađarska), Općina Tivat, Židovska zajednica Crne Gore (Crna Gora), Hrvatsko kulturalno društvo Komušina (Slovenija), Udruženje Dunav 1245 (Srbija), Vijeće srpske nacionalne manjine Varaždinske županije i KUD „Anka Ošpuh“ Ludbreg (Hrvatska).

Ciljevi projekta su promicati međukulturni dijalog između pripadnika nacionalnih manjina i većinskog stanovništva, podići svijest o bogatstvu kulturno-jezičnog okruženja u Europi i promicati raznolikost, toleranciju i poštivanje zajedničkih vrijednosti i prevladati stereotipe o manjinama i drugim skupinama. (Grad Ludbreg)