Ludbreg: 1,1 milijun kuna za novu biciklističku stazu

U sklopu projekta Happy bike trenutno je u tijeku izgradnja biciklističke staze kroz naselje Poljanec.

Ukupna vrijednost ovog Interreg projekta iznosi 7.742.253,69 kn, od čega vrijednost projekta za Grad Ludbreg iznosi 1.103.636,63 kn. Intenzitet javne potpore iznosi 85% ukupnih prihvatljivih troškova, a predviđeno trajanje je 20 mjeseci. Partneri na projektu su Grad Letenye, Grad Prelog, Grad Ludbreg i Županijska uprava za ceste Varaždinske županije.

„Riječ je o projektu koji uključuje izgradnju biciklističke staze koja će povezivati partnerska naselja,prolazeći kroz prirodu uz rijeke Muru i Dravu. Predviđena je izgradnja biciklističkih staza, odmorišta i info točaka na kojima će turisti moći dobiti potrebne informacije i usluge“, rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Biciklistička staza Grada Ludbrega obuhvaća i dio susjedne Općine Sveti Đurđ i prolazi kroz naselja Hrženica, Poljanec, Vinogradi Ludbreški, Globočec, Ludbreg, Selnik, Sveti Đurđ te završava ponovo u naselju Hrženica, na granici s Međimurskom županijom gdje se spaja s rutom Grada Preloga. Izgradnja biciklističke staze predviđena je na dionicama županijskih cesta u Poljancu te između Selnika i Obrankovca. Odmorišta s potrebnom opremom za bicikliste nalazit će se uzduž rute i to u naseljima Sveti Đurđ, Selnik i Ludbreg, a u Ludbregu je predviđena izgradnja suvremenog parkirališta za bicikle na kojem će turisti, ali i građani, moći ostaviti svoje bicikle na sigurnoj lokaciji. (Grad Ludbreg)