Ludbreg: 2,6 milijuna kuna za produženi rad vrtića i nove programe

Dječji vrtić Smjehuljica u suradnji s projektnim partnerom Gradom Ludbregom provodi projekt Smjehuljica – moj drugi dom, usmjeren na unapređenje postojećih i razvoj novih programa te uvođenje usluge poslijepodnevnog rada vrtića (do 18:00 sati), u svrhu usklađivanja poslovnog i obiteljskog života roditelja polaznika vrtića. Financiran je bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda, a provodi se u razdoblju od 24 mjeseca, od 4. rujna 2018. do 4. rujna 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta je oko 2,6 milijuna kuna te je iz sredstava Europskog socijalnog fonda sufinanciran u stopostotnom iznosu. Na početnoj konferenciji održanoj u Centru za kulturu i informiranje “Dragutin Novak” projekt je predstavljen javnosti.

„Jako sam sretna što smo danas ovdje s mnogobrojnim dragim ljudima, prijateljima, roditeljima i naravno polaznicima vrtića. Radujemo se da Dječji vrtić “Smjehuljica” i Grad Ludbreg kao projektni partner idu korak naprijed kroz provedbu ovog projekta. Ono što smo htjeli i što je prioritet Republike Hrvatske jest usklađivanje privatnog i poslovnog života roditelja i djece. Lepezom usluga želimo proširiti poslijepodnevnu radnu smjenu te da obogatimo predškolsku uslugu. Nadam se da ćemo u ova 24 mjeseca koliko traje projekt imati plodonosnu suradnju sa svima, a na opće zadovoljstvo naših polaznika“, rekla je Gordana Trnjak Vajagić ispred Dječjeg vrtića Smjehuljica.

Tijekom projekta polaznicima Smjehuljice će se pružiti veća kvaliteta odgoja te poticati njihova kreativnost i stvaralaštvo, kao i njihova znatiželja i logičko razmišljanje. Sami programi koje obuhvaća usluga poslijepodnevnog rada vrtića je redovni primarni program, program ranog učenja engleskog jezika, igraonice likovna i glazbena, vjerski program i folklor, koji će biti obogaćeni novim uslugama koje će se tijekom projekta uvesti u rad vrtića, za što će se provesti i edukacije stručnjaka –odgojitelja Smjehuljice koji rade s njenim polaznicima.

„Drago mi je da je još jedan projekt došao u Grad Ludbreg i to u ovako lijepom iznosu. Sve su to zapravo rezultati rada prije svega samoga vrtića, ali i stvorene “zarazne” klime u kojoj su se svi lakše odvažili raditi na europskim projektima i na taj način obogaćivati ne samo život svoje organizacije nego i život našega grada“, poručio je gradonačelnik Dubravko Bilić. (Grad Ludbreg)