NAJVEĆA EKOLOŠKA KAMPANJA U HRVATSKOJ

Ludbreg i ove godine sudjeluje u Zelenoj čistki

Grad Ludbreg i ove će se godine uključiti u najveću ekološku kampanju u Hrvatskoj 'Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš', koja se provodi u sklopu akcije Worl Cleanup 2016, a čiji je glavni cilj da se građani i udruge masovno uključe u akciju čišćenja i uklanjanja otpada iz prirode, kao i podizanje razine svijesti o čistom okolišu.

'Čist okoliš je pravo i obveza svih nas. Jedino biće koje stvara otpad je čovjek, a njegovo neodgovorno ponašanje dovest će u pitanje opstanak svih. Uključimo li se svi u kampanju za čisti okoliš, omogućit ćemo bolju budućnost i nama i budućim generacijama', navodi se u priopćenju iz Ureda Gradonačelnika Dubravka Bilića iz kojeg pozivaju građane da se pridruže i uključe u akciju.

U prvoj fazi, navodi se, građani i predstavnici institucija i udruga mogu prijaviti kritičnča mjesta i divlja odlagališta otpada, i to do srijede 20. travnja, a središnja akcija Zelene čistke provest će se u subotu 23. travnja. Okupljanje sudionika bit će u 9 sati kod Lovačkog doma, navodi se u priopćenju iz Grada Ludbrega.