Ludbreg: U sklopu projekta Happy bike postavljeno parkiralište za bicikle

U Gradu Ludbregu postavljeno je novo parkiralište za bicikle, i to u sklopu projekta Happy bike koji se provodi u suradnji s Gradom Prelogom i mađarskim Gradom Letenye.

Projekt je, inače, vrijedan ukupno 7,8 milijuna kuna, a cilj je unaprijediti biciklističku infrastrukturu i turističku ponudu, s obzirom na sve veći broj evidentiranih biciklista koji posjećuju Ludbreg.

„Parkiralište za bicikle koje je ovih dana postavljeno na lokaciji u blizini Svetišta omogućit će biciklistima da na sigurnoj lokaciji, a u neposrednoj blizini centra grada, ostave svoje bicikle i pješke obiđu sve sakralne, kulturne i prirodne atrakcije i sadržaje na području Grada. Dizajn, izgled i izrada parkirališta jedinstveni su i predstavljaju atraktivan spoj tradicionalnog i modernog, čime je i samo parkiralište svojevrsna atrakcija na biciklističkoj ruti“, poručili su iz Grada.

Uz to, do kraja projekta će se postaviti i info table s opremom za popravak i brzi servis bicikala na nekoliko lokacija u gradu, a sve kako bi se osigurala i tehnička pomoć biciklistima. (gradonačelnik.hr/J.L.)