Makarska: Do 40 posto jeftinije parkiranje izvan sezone

Od 1. ožujka 2017. na snazi je nova Odluka o parkirnim zonama, vremenskom ograničenju parkiranja, vremenu naplate, visini naknade, povlaštenoj parking karti i rezerviranom parkirnom mjestu u Gradu Makarskoj. Zahvaljujući novoj odluci građani Makarske plaćat će 30 %  nižu cijenu parkinga po satu u I. zoni te gotovo 40% manju cijenu u II. zoni od 1. listopada do 31. svibnja, javljaju iz Grada.

-Smanjenje cijene parkinga samo je jedna u nizu mjera koje smo posljednjih godina poduzeli kako bismo olakšali život našim građanima. To nam je omogućilo dobro gospodarenje gradskim proračunom tj. činjenica da je Grad Makarska i u 2015. i u 2016. ostvario suficit gradskog proračuna. Dio tog viška vratili smo direktno građanima na način da smo, između ostalog, povećali proračunska sredstva za socijalni program i za sport, a sad smanjujemo cijenu parkinga. Drugi dio toga viška akumulira se za realizaciju kapitalnih projekta koji se u pravilu ne mogu realizirati u jednoj godini, komentirao je gradonačelnik Tonći Bilić.

Glavne izmjene koje donosi nova odluka su niže cijene parkinga za osobna vozila u zimskom razdoblju ( od 1. listopada do 31. svibnja) na način da cijena u I. zoni ( Ulica Stjepana Radića, Obala kralja Tomislava, Plišćevac, Marineta, parking Osejava i parking Donja luka ) više neće biti 10 kuna nego 7 kuna, dok će u II. zoni ( Ulica kralja Zvonimira, Ulica kralja Petra Krešimira, Ulica don Mihovila Pavlinovića, Franjevački put, Ulica Stjepana Ivičevića, Vinogradska ulica i Potok ) građani umjesto dosadašnjih 8 kuna plaćati 5 kuna po satu. Pet kuna po satu u zimskom razdoblju građani će plaćati i parking na parkiralištima Sinikoša i Živkin dvor.

Novom odlukom snižena je i cijena godišnje povlaštene karte koja više ne iznosi 1.600,00 nego 1.200,00 kuna.

Cijene parkinga u ljetnom razdoblju ( od 01. lipnja do 30. rujna) ostaju iste, 10 kuna po satu u I. zoni i 8 kuna po satu u II. zoni. (Grad Makarska)