Makarska nakon deset godina dobila novi vrtić

U novu pedagošku godinu Dječji vrtić ''Biokovsko zvonce'', nakon više od 10 godina koliko je prošlo od otvaranja zadnjeg vrtića Zvončica, ušao je s jednim novim objektom – vrtićem Veseljko u Velikom Brdu. U novootvorenom makarskom vrtiću krenulo je 22 mališana koji će prema redovitom programu pohađati 10-satni boravak, svakog dana od 6.30 do 16.30 sati. Vrtić Veseljko jedan je od osam vrtića uz sastavu Dječjeg vrtića ''Biokovsko zvonce''.
Grad Makarska uložio je velike napore u osiguravanje svih preduvjeta za otvaranje dječjeg vrtića u ovoj pedagoškoj godini jer je, na žalost, riječ je o projektu koji je pred zadnje lokalne izbore bio pompozno najavljivan od strane bivše vlasti, ali bez temelja. Naime, aktualnu gradsku vlast dočekali su neplaćeni računi za obavljene instalaterske radove u iznosu od 600.000,00 kuna, a bez riješenih imovinsko pravnih odnosa i započete procedure ishodovanja projektne dokumentacije. Sredstva za rad dječjeg vrtića nisu bila osigurana ni u gradskom proračunu.
U nešto više od godinu dana dobivene su suglasnosti od više od 20 suvlasnika zemljišta na kojem se nalazi zgrada, izrađena je sva projektna dokumentacija, dobivena građevinska i uporabna dozvola i ishodovano pozitivno rješenje Ureda državne uprave Splitsko-dalmatinske županije. Gradsko vijeće, uz prethodnu suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja, usvojilo je i izmjene Statuta Dječjeg vrtića ''Biokovsko zvonce'' čime su se stekli svi preduvjeti za zakonit rad vrtića. U opremanje objekta uloženo je 100.000,00 kuna, a nije zanemareno ni uređenje okoliša vrtića na koje je potrošeno 70.000,00 kuna.
Novootvoreni dječji vrtić Veseljko smješten je na 82,50 metara četvornih, a sastoji se od natkrivenog ulaza, dviju terasa, ulaznog prostora, garderobe, ženskog i muškog wc-a, kuhinje, višenamjenskog prostora, sobe i wc-a za odgojitelje. (Grad Makarska)