Makarska povećala iznos i broj studentskih stipendija

Odlukom gradonačelnika Jure Brkana povećan je iznos i broj stipendija u Makarskoj – umjesto 32, ove godine će biti dodijeljeno 35 stipendija od po 1.000 umjesto dosadašnjih 800 kuna mjesčno.

Makarski studenti stipendije dobivaju u 4 kategorije: oni koji studiraju na deficitarnim fakultetima, studenti slabijeg imovnog stanja, studenti umjetničkih studija i uspješni studenti. Od njih ukupno 35, Grad Makarska će dodijeliti 15 stipendija studentima u deficitarnim zanimanjima, 8 stipendija studentima iz obitelji slabijeg imovnog stanja, 4 stipendije studentima umjetničkih sveučilišnih studija i 8 stipendija uspješnim studentima.


'Ono što smo najavljivali to i radimo, kako u drugim segmentima tako i kad su u pitanju mladi. Bez ulaganja u mlade, u njihovo znanje, ne možemo očekivati nikakav napredak i zato je na nama stvarati bolje uvjete. Stoga smo, u skladu sa našim mogućnostima, u odnosu na prošlu godinu povećali i broj stipendija i njihov iznos. Vjerujem da ćemo time obradovati naše studente, a posebno roditelje kojima bilo kakva financijska pomoć zasigurno puno znači' izjavio je povodom raspisivanja natječaja gradonačelnik Jure Brkan.

Natječaji za dodjelu stipendija i obrasci za prijavu dostupni su na poveznici makarska.hr/hr/otvoreni-natjecaji-i-pozivi/46