Makarska: Povećan iznos i broj studentskih stipendija

Gradonačelnik Jure Brkan potpisao je danas ugovore sa studentima s područja grada Makarske koji su u akademskoj godini 2017./2018. ostvarili pravo na mjesečnu stipendiju u iznosu od 1000 kuna. Ove je godine pravo na stipendije ostvarilo 35 studenata i to u 4 kategorije: uspješni studenti, studenti u deficitarnim zanimanjima, studenti slabijeg imovnog stanja i studenti umjetničkih studija. Zahvaljujući činjenici da je među studentima bilo i onih koji su u međuvremenu ostvarili pravo na državnu stipendiju ili su zadovoljili kriterije u 2 kategorije, pravo na stipendiju ostvarili su svi koji su se prijavili.


Gradonačelnik Jure Brkan, čijom je odlukom ove godine povećan i broj i iznos stipendija( prošle godine ih je bilo 32, a mjesečna potpora je iznosila 800 kuna, a ove godine ih je 35 uz mjesečnu potporu od 1000 kuna) najavio je nove promjene Pravilnika o stipendiranju te izdašniju potporu Grada.
-Čestitam vam na vašem uspjehu i želim da dogodine budete još bolji. Znam da ovo nije veliki iznos, ali ipak smo učinili korak naprijed jer smo u odnosu na prošlu godinu povećali i broj i iznos stipendija. Nadam se da će naša potpora vama u 2019. biti još izdašnija, a naš je cilj u budućnosti ponovno ići na izmjene Pravilnika jer želimo omogućiti da stipendije dobiju oni kojima je to najpotrebitije, kazao je gradonačelnik Jure Brkan naglasivši da je njegova želja, iako ih ugovori o stipendiranju na to ne obvezuju, da se bar dio studenata nakon studija vrati u Makarsku.


-Ove stipendije su bespovratne, vi Gradu ne dugujete ništa, ali ja bih volilo da u budućnosti, ako budete u prilici, ovdje nađete zaposlenje, formirate obitelj i doprinesete našem gradu. Mi kao gradska uprava potrudit ćemo se omogućiti nova radna mjesta ne da način da gradsku upravu pretvorimo u centar za zapošljavanje već da stvorimo klimu koja će poduzetnicima omogućiti nova zapošljavanja i otvaranje novih radnih mjesta. Još jednom svima čestitam i želim puno uspjeha no prije svega da budete normalni i pošteni mladi ljudi, naglasio je gradonačelnik Jure Brkan zaželjevši svima sretne božićne blagdane i puno sreće i uspjeha u nadolazećoj 2018. godini. Čestitkama gradonačelnika pridružili su se zamjenik gradonačelnika Dražen Nemčić i savjetnica za predškolski odgoj, obrazovanje i sport Marina Andačić Krivić. (Grad Makarska)