Mali Lošinj: 166 tisuća kuna za potpore poduzetnicima

Gradonačelnica Malog Lošinja, Ana Kučić prošlog je tjedna na svojoj facebook stranici poručila kako su svečano potpisani ugovori za dodjelu poticaja poduzetnicima, gospodarstvenicima i obrtnicima Malog Lošinja.

Za 30 odobrenih zahtjeva koji su putem javnog poziva ostvarili pravo na potpore Grad je osigurao 166 tisuća kuna.

Gradonačelnica je istaknula kako je od 2012. godine, kada su prvi puta uvedene dodjele potpora, ukupno odobreno 3 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Iz Grada su, na službenoj facebook stranici, objasnili kako Mali Lošinj, radi poticanja razvoja malog gospodarstva osigurava potpore kroz osam različitih mjera koje se odnose na potpore novoosnovanim tvrtkama/obrtima, potpore za zapošljavanje, potpore za financiranje pripreme i kandidiranje EU projekata, potpore jačanju poduzetničkih kompetencija i konkurentnosti na tržištu, potpore za jačanje promotivnih aktivnosti, potpore za nabavu strojeva i opreme, potpore za očuvanje i razvoj tradicijskih i deficitarnih obrtničkih zanimanja te potpore poljoprivredi za koju je ranije podijeljeno još 100 tisuća kuna raznih poticaja. (gradonačelnik.hr/L.U.)