Mali Lošinj: Do 60 posto potpore za sustav obnovljivih izvora energije na obiteljskim kućama

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je u Narodnim novinama i na mrežnoj stranici www.fzoeu.hr Javni poziv za sufinanciranje postavljanja jednog ili više sustava za korištenje obnovljivih izvora energije za proizvodnju toplinske ili toplinske i rashladne energije u postojeće obiteljske kuće u Republici Hrvatskoj.
Visina potpore iznosi 60% obiteljske kuće na području otoka Cresa i Lošinja te 80 % bespovratnih sredstava na ostalim otocima našeg arhipelaga, do najviše 75.000,00 kuna s PDV-om.
Prihvatljivi prijavitelji su vlasnici ili suvlasnici postojeće obiteljske kuće s prebivalištem na adresi kuće koja je zakonita (legalna), građevinske bruto površine do 600 m2 ili s najviše 3 stambene jedinice i s više od 50% površine namijenjeno stanovanju. Prihvatljivi troškovi su izrada Glavnog projekta, stručni nadzor radova te nabava i ugradnja jednog ili više sustava.
Sustavi koji će se financirati su sustavi koji koriste OIE za grijanje (i hlađenje) prostora ili prostora i potrošne vode s kotlom na drvnu sječku/pelete ili s pirolitičkim kotlom na drva, s dizalicom topline i sa sunčanim toplinskim pretvaračima. Detalji obvezne dokumentacije mogu se pronaći na linku:
http://www.fzoeu.hr/hr/obavijesti/najava_2662019_javni_poziv_za_sufinanciranje_sustava_za_koristenje_oie_u_obiteljskim_kucama/ .
Prijava traje do 31. prosinca 2019. godine, odnosno do iskorištenja sredstava.
Za dodatne informacije te pomoć oko prijave na natječaj svi zainteresirani mogu kontaktirati Otočnu razvojnu agenciju putem e-maila otra@pplr-otokcres.info ili putem telefona 098/998-4193. (Grad Mali Lošinj)