Međunarodni kamp za mlade ponovno u Opatiji

Krajem prošlog tjedna u Opatiji je, po drugi put, započeo Međunarodni kamp za mlade u organizaciji Austrijskog pomorskog saveza, te uz potporu Grada Opatije i Kluba za športsku rekreaciju Gorovo. Trideset i šest sudionika iz Velike Britanije, Belgije, Francuske, Njemačke, Bugarske, Austrije i Italije na Liburniji će boraviti do 22. srpnja, do kada je planiran završetak aktivnosti.

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg Kampa, organizatori su izrazili želju da se i ove godine sportski susret mladih, članova europskih pomorskih udruženja, održi u Opatiji. Tako je 14. srpnja započeo Kamp koji nudi mnogobrojne sportske rekreacije za mlade na području Opatije, a težište je, zbog godišnjeg doba, stavljeno na vodene sportove poput jedrenja, vožnje kanuima, plivanja i vaterpola. U ovih tjedan dana mladi gosti propješačili su cijelo Lungomare, jedrili ispred opatijskog akvatorija i učili vezanje čvorova, imali test plivanja na Tomaševcu, igrali stolni tenis na Voloskom, odigrali nekoliko prijateljskih nogometnih utakmica, vježbali speedminton u Ičićima te su upoznali povijesnu stazu Trebišća Perun.

Predzadnjieg dana Kampa organiziran je izlet brodom na otoke Krk i Cres, što je upotpunilo ovo opatijsko sportsko druženje. Na kraju programa organizator je održao Admiralski dan – svojevrsni presjek svih aktivnosti Kampa, kao i svečanost podjele diploma svim sudionicima. Prilikom podjele diploma u Vili Antonio goste je pozdravio gradonačelnik Ivo Dujmić zaželjevši im ugodan ostatak boravka u Opatiji. Program Admiralskog dana preseljen je potom u Vilu Angiolinu gdje je za sudionike Kampa održano prigodno predavanje brigadira Romana Fischera, a kojem je uz predsjednika Austrijskog pomorskog saveza, umirovljenog pukovnika Karla Skrivaneka, nazočio i počasni član Saveza i veliki prijatelji Opatije iz Bad Ischla - Marcus Habsburg – Lothringen. (Grad Opatija)