Metković: Grad će osigurati stan i plaću inženjeru biokemije koji dođe raditi u metkovski labaratorij

Gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan objavio je danas, prenose 24sata, kako će Grad Metković osigurati besplatan smještaj i sufinancirati dio plaće inženjeru biokemije koji bi došao raditi u labaratorij metkovskog Doma zdravlja.

'Naravno, bez Gradskog vijeća ne mogu ponuditi stan, ali vjerujem kako niti jedan vijećnik neće biti protiv tog prijedloga', kaže Milan koji za sad ne govori o iznosu s kojim bi sufinancirali plaću inženjerui biokemije, ali bi to svakako bio 'jedan normalan, fin iznos od kojeg se u Metkoviću može fino živjeti'. Formalno, piše 24sata, odluka o osiguranju stana i novčanoj nagradi bit će donešena na Gardskom vijeću kada bude zainteresiranih za ovaj posao.

Problem nedostatka stručnog kadra u metkovskom labaratoriju eskalirao je nedavnom smrću dotadašnje koncesionarke nakon koje je Dom zdravlja ostao doslovno bez labaratorija. Situacija je riješena relativno brzo, u roku od dva dana, ugovorom sa biokemijskim labaratorijem u Kaštelima, gdje se sada na analizu šalju uzorci krvi građana. No, to ne može biti trajno rješenje i zbog troškova prijevoza, ali i činjenice da ovakav aranžman ne obuhvaća i ne pokriva hitne situacije, već se krv vadi isključivo od 7 do 9 ujutro. Ravnatelj Doma zdravlja upozorava kako trenutno na tržištu rada nema ni jednog inženjera medicinske biokemije koji bi došao raditi u njihov labaratorij, a osim Kaštela, pacijentima ne preostaje ništa drugo nego u hitnim slučajevima krv vaditi u Splitu ili Dubrovniku, jer isti problem s labaratorijem imaju u Makarskoj i Pločama. (gradonačelnik.hr/M.P.D.)